2012. szeptember 19.

Euronews: túl a tengeren

Transzatlanti terjeszkedésbe kezdett az Európai Unió saját hírtelevíziója, amelynek éles versenyben kell helytállnia a piacon.

Transzatlanti terjeszkedésbe kezdett az Európai Unió saját hírtelevíziója, amelynek éles versenyben kell helytállnia a piacon.

A Euronews most az Egyesült Államok fővárosában nyitott saját irodát – ez a társaság nyolcadik hírközpontja. Brüsszel mellett Londonban, Párizsban, Dohában, Kairóban, Moszkvában és Kijevben működött már az európai hírtévé saját kirendeltsége.

A vállalkozáshoz az ABC News-t nyerték meg partnernek, a cél pedig az, hogy exkluzív anyagokkal lássák el az európai hírcsatornát az Újvilágból. Ehhez pedig "kikölcsönözhetik" az ABC leghíresebb képernyőseit és elemzőit is időnként. Cserébe európai anyagokkal látják el a tengerentúli partnert.

A washingtoni irodavezetői posztra az Amerika-specialista német újságírót, Stefan Grobet nevezte ki a Euronews menedzsmentje.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.