2012. szeptember 19.

Euronews: túl a tengeren

Transzatlanti terjeszkedésbe kezdett az Európai Unió saját hírtelevíziója, amelynek éles versenyben kell helytállnia a piacon.

Transzatlanti terjeszkedésbe kezdett az Európai Unió saját hírtelevíziója, amelynek éles versenyben kell helytállnia a piacon.

A Euronews most az Egyesült Államok fővárosában nyitott saját irodát – ez a társaság nyolcadik hírközpontja. Brüsszel mellett Londonban, Párizsban, Dohában, Kairóban, Moszkvában és Kijevben működött már az európai hírtévé saját kirendeltsége.

A vállalkozáshoz az ABC News-t nyerték meg partnernek, a cél pedig az, hogy exkluzív anyagokkal lássák el az európai hírcsatornát az Újvilágból. Ehhez pedig "kikölcsönözhetik" az ABC leghíresebb képernyőseit és elemzőit is időnként. Cserébe európai anyagokkal látják el a tengerentúli partnert.

A washingtoni irodavezetői posztra az Amerika-specialista német újságírót, Stefan Grobet nevezte ki a Euronews menedzsmentje.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

10 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

16 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.