2011. június 08.

Európába jön a Pepsi start-up programja

A program tavaly indult Amerikában, ennek keretében a Pepsi a tíz legígéretesebb induló technológiai céget keresi, amelyek aztán vele dolgozhatnak.

A program tavaly indult az Egyesült Államokban, ennek keretében a Pepsi a tíz legígéretesebb induló technológiai céget keresi, amelyek aztán vele dolgozhatnak.

Ezúttal Európában keres ígéretes technológiai cégeket az FMCG óriás a PepsiCo10 program keretében, amely tavaly nyáron az Egyesült Államokban rajtolt. A PepsiCo olyan cégeket keres, amelyek a technológiai szektorban működnek, nem régebb óta mint két év, s a termékük, szolgáltatásuk már indulásra kész, de legalábbis béta tesztelték.

2011. július 15-ig lehet nevezni a verseny weboldalán. A PepsiCo ezt olyan inkubátor programnak szánja, melynek segítségével azonosíthatja azt a tíz start-upot, amelyek támogatásra érdemes technológiákat vihetnek a piacra, s ezek üzleti értékkel bírnak a cég számára is. Öt kategória érdekes számukra: a közösségi média, a mobil marketing, a helyalapú technológiák, a digitális videó és a gaming.

A kiválasztott cégek a Pepsivel dolgozhatnak együtt az Egyesült Királyságban. A közös munkához a cég mentorokat s egyéb támogatást is biztosít számukra. A program során a Highland Capital Partners, az OMD és a Weber Shandwick segíti tanácsadóként a Pepsit.