2016. június 27.

Európába jön a kínai Facebook

Északon vásárolt be a társaság. Minden kétségen felül áll, hogy profilba vág, amit vesznek, de nem világos, mi a céljuk.

A Tencent a Supercell játékgyártó 84 százalékát veszi meg, ezzel 8,6 milliárd dollárra árazva be a váz ellenőrzése alá került vállalkozást. A legnagyobb eladó a japán Softbank mobilszolgáltató, amely 72 százaléknyi részesedésétől válik meg az ügylettel. A Handelsblatt beszámolója szerint a kínai vállalat arra készül, hogy részvényeket juttat befektető partnereinek, de olyan módon, hogy a szavazati jogok legalább ötven százaléka nála maradjon.

Az már biztos, hogy a Supercell továbbra is önállóan működik és Finnországban marad – az viszont nem egyértelmű, hogy profilba illő nagybevásárlásként vagy az európai terjeszkedés első fontos lépéseként tekint a Tencent a felvásárlásra.

Holnap új autós magazin indul!

8 órája

Az Autónavigátor.hu október 15-én nyomtatott újsággal is jelentkezik. A negyedévente megjelenő Autónavigátor.hu Magazin első számában menetpróbákat és exkluzív interjúkat is olvashatnak a lőerők szerelmesei.