2016. június 27.

Európába jön a kínai Facebook

Északon vásárolt be a társaság. Minden kétségen felül áll, hogy profilba vág, amit vesznek, de nem világos, mi a céljuk.

A Tencent a Supercell játékgyártó 84 százalékát veszi meg, ezzel 8,6 milliárd dollárra árazva be a váz ellenőrzése alá került vállalkozást. A legnagyobb eladó a japán Softbank mobilszolgáltató, amely 72 százaléknyi részesedésétől válik meg az ügylettel. A Handelsblatt beszámolója szerint a kínai vállalat arra készül, hogy részvényeket juttat befektető partnereinek, de olyan módon, hogy a szavazati jogok legalább ötven százaléka nála maradjon.

Az már biztos, hogy a Supercell továbbra is önállóan működik és Finnországban marad – az viszont nem egyértelmű, hogy profilba illő nagybevásárlásként vagy az európai terjeszkedés első fontos lépéseként tekint a Tencent a felvásárlásra.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

7 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

14 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.