2013. december 18.

Európában is zöldutat kaphat az Omnicom és a Publicis

Legalábbis a Reuters értesülése szerint az Európai Bizottság nem köti feltételhez a 35 milliárd dolláros összeolvadást.

Legalábbis a Reuters értesülése szerint az Európai Bizottság nem köti feltételhez a 35 milliárd dolláros összeolvadást.

Az Egyesült Államok után Európában is zöldutat kap az egyesüléshez az Omnicom és a Publicis - írja a Reuters az ügylethez közel álló forrásokra hivatkozva. A 35,1 milliárd dollárra értékelt ügylet révén az újonnan létrejövő ügynökségi csoport globálisan a legnagyobb lesz, megelőzve a WPP-t. Jelenleg az Omnicom a második, míg a Publicis a harmadik helyen áll.

A Reuters által idézett forrás szerint a jóváhagyás Európában sima ügy lesz, és biztosan lezajlik az előzetesen meghatározott január 9-i határidőig. Az EB ugyanakkor még nem erősítette meg hivatalosan a döntést, mondván: még mindig vizsgálódnak.

Előzetesen azt várták az iparági szakértők, hogy a jóváhagyás nem feltétlenül lesz könnyű menet, mivel a két cégcsoport együtt túlzott erőt képviselhet a piacon. Ráadásul az ügyfeleknek is lehetnek aggályaik, például "egy fedél alá" kerülhetne a Coca-Cola és a Pepsi. (Bár azt érdemes megjegyezni, hogy az egyes holdingoknál eddig is voltak konkurens márkatulajdonosok, más-más ügynökségnél, ez nyilván nem változik.)

Bár az uniós okéra még várni kell, számos nagy piacon már rábólintottak a frigyre: így Amerika mellett többek között Kanadában, Indiában és Törökországban is megkapták a jóváhagyást.

Lángosról posztolunk a legtöbbet

1 órája

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál utánajárt, hogy a magyarok mely hungarikumnak számító ételeket szeretik kitenni az Instagramra. Az is kiderült, hogy ez a lista nem egyezik a házhoz szállított kedvenc fogásokkal.

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

5 órája

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.