2014. július 29.

Európai óriás jött létre a fizetőstévé-piacon

A BSkyB a német és az olasz piacon vásárolt be, ezzel Európa négy legnagyobb tévés piacából háromban piacvezető lesz a pay TV szegmensben.

A BSkyB a német és az olasz piacon vásárolt be, ezzel Európa négy legnagyobb tévés piacából háromban piacvezető lesz a pay TV szegmensben.

Sky Europe néven jött létre új cégóriás az európai fizetőstévé-piacon, miután a BSkyB megszerezte a Sky Italiát és a Sky Deutschland 57,4 százalékát. A részesedésekért 4,9 milliárd fontot fizetett a 21st Century Foxnak, illetve utóbbihoz került a BSkyB 21 százalékos tulajdonrésze is, melyet a National Geographic Channelben birtokolt. A Murdoch-birodalom részét képező 21st Century Fox 39,1 százalékot birtokol a BSkyB-ben, így utóbbi szempontjából eszközátcsoportosításról van szó.

A BSkyB erősíteni tudta a pozícióját az elmúlt öt évben az Egyesült Királyságban és Írországban. A bevételei 43 százalékkal bővültek, áll a közleményben. Jelenleg a cég 11,5 millió előfizetőt tudhat magáénak, ez a felvásárlás révén 20 millióra bővül. A most felduzzasztott cég 97 millió háztartást célozna meg az ajánlataival hosszabb távon, ebből 66 millió még nem is lépett be a pay TV piacra. Így tehát jelentős bővülési potenciállal számolnak.

A tranzakciót ugyanakkor még a részvényeseknek és az érintett hatóságoknak is jóvá kell hagyniuk.

 

 

A Time és a Bloomberg újságírója a Times élén

3 órája

Az Egyesült Államok legbefolyásosabb sajtótermékei közé tartozó gazdasági hírügynökség, a Time és a Wall Street Journal volt vezető szerkesztőjét, Norman Pearlstine-t ültette a lap főszerkesztői székébe az új tulajdonos.

Újságot ad ki a Facebook

3 órája

Miért dönt úgy a legnagyobb közösségi hálózat, hogy a print piacon is megveti a lábát?