2014. január 09.

Európai új nemzedék

Az Óvilág sem akar lemaradni a távol-keleti technemzetek mögött. Legalábbis akkor, ha egy épp bevezetett sztenderd leváltásáról van szó.

Az Óvilág sem akar lemaradni a távol-keleti technemzetek mögött. Legalábbis akkor, ha egy épp bevezetett sztenderd leváltásáról van szó.

Ennek jeleként az Európai Bizottság is PPP-programot indít annak érdekében, hogy az unió tagállamai se maradjanak le, mi több, nyerjék el a kezdeményező szerepet az ötödik generációs mobilfejlesztések terén. Egyelőre annyit tudni, hogy a Horizon 2020 program egyik eleméről van szó, amely tágabb értelemben foglalkozik a kérdéssel, azaz nem csupán a távközlés, hanem a termelőipar, az energetika, a robotika és a nagy teljesítményű komputerek oldaláról is vizsgálva azt.

Európai szakértők korábban arról beszéltek: akár egy évtizedig is eltarthatnak azok a fejlesztések, amelyek eredményeként aztán elindíthatják a kontinens első ötödik generációs mobilhálózatát. Korábban a koreai Samsung jelentette be 5G-terveit, nem sokkal később pedig a japán DoCoMo számolt be hasonló elgondolásokról.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.