2014. január 09.

Európai új nemzedék

Az Óvilág sem akar lemaradni a távol-keleti technemzetek mögött. Legalábbis akkor, ha egy épp bevezetett sztenderd leváltásáról van szó.

Az Óvilág sem akar lemaradni a távol-keleti technemzetek mögött. Legalábbis akkor, ha egy épp bevezetett sztenderd leváltásáról van szó.

Ennek jeleként az Európai Bizottság is PPP-programot indít annak érdekében, hogy az unió tagállamai se maradjanak le, mi több, nyerjék el a kezdeményező szerepet az ötödik generációs mobilfejlesztések terén. Egyelőre annyit tudni, hogy a Horizon 2020 program egyik eleméről van szó, amely tágabb értelemben foglalkozik a kérdéssel, azaz nem csupán a távközlés, hanem a termelőipar, az energetika, a robotika és a nagy teljesítményű komputerek oldaláról is vizsgálva azt.

Európai szakértők korábban arról beszéltek: akár egy évtizedig is eltarthatnak azok a fejlesztések, amelyek eredményeként aztán elindíthatják a kontinens első ötödik generációs mobilhálózatát. Korábban a koreai Samsung jelentette be 5G-terveit, nem sokkal később pedig a japán DoCoMo számolt be hasonló elgondolásokról.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

1 napja

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.