2014. január 09.

Európai új nemzedék

Az Óvilág sem akar lemaradni a távol-keleti technemzetek mögött. Legalábbis akkor, ha egy épp bevezetett sztenderd leváltásáról van szó.

Az Óvilág sem akar lemaradni a távol-keleti technemzetek mögött. Legalábbis akkor, ha egy épp bevezetett sztenderd leváltásáról van szó.

Ennek jeleként az Európai Bizottság is PPP-programot indít annak érdekében, hogy az unió tagállamai se maradjanak le, mi több, nyerjék el a kezdeményező szerepet az ötödik generációs mobilfejlesztések terén. Egyelőre annyit tudni, hogy a Horizon 2020 program egyik eleméről van szó, amely tágabb értelemben foglalkozik a kérdéssel, azaz nem csupán a távközlés, hanem a termelőipar, az energetika, a robotika és a nagy teljesítményű komputerek oldaláról is vizsgálva azt.

Európai szakértők korábban arról beszéltek: akár egy évtizedig is eltarthatnak azok a fejlesztések, amelyek eredményeként aztán elindíthatják a kontinens első ötödik generációs mobilhálózatát. Korábban a koreai Samsung jelentette be 5G-terveit, nem sokkal később pedig a japán DoCoMo számolt be hasonló elgondolásokról.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

1 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

8 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.