2011. december 14.

Európát mutatja be a DW

Lásson tisztán a világ, milyen hely is valójában Európa. Ehhez kíván hozzájárulni a külföldet megcélzó német közmédium, a Deutsche Welle új projektje

Lásson tisztán a világ, milyen hely is valójában Európa. Ehhez kíván hozzájárulni a külföldet megcélzó német közmédium, a Deutsche Welle új projektje.

A Destination Europe december elsején indult, és az a célja, hogy bemutassa azokat a kihívásokat és lehetőségeket, amelyeket a migráció jelent az öreg kontinens számára.

Az elsősorban az afrikai fiatalokat megcélzó program – amelyet a német külügyi hivatal is támogat anyagilag – rádiójátékok, videós portrék, információs táblázatok és képgalériák mellett az online konzultáció lehetőségét is kínálja a felhasználóknak.

Témakínálata a menekülttábor-beli élet bemutatásától a sikeresen integrálódott bevándorlók példájának felvillantásáig terjed. A szolgáltatás jelenleg angol, arab és francia, valamint német nyelven érhető el.

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

2 órája

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.

″Az Index marad, ami volt″

20 órája

Évek óta a frontvonalban érezzük magunkat. Mint egy világháborúban. Hol a Vörös Hadsereg söpör át rajtunk, hol a Wehrmacht, mi meg csak kapkodjuk a fejünket - kezdik a szolgálati közleményüket.