Vitray Tamás a politika és a média viszonyáról, Dirk Gerkens a TV2 lendületes terjeszkedéséről, az RTL Klub kereskedelmi igazgatója, Dudás Gergely a tévés piac fragmentálódásának lehetséges ellenszeréről, a televíziós programigazgatók pedig minden idők legforróbb őszi szezonjáról nyilatkoztak lapunknak. Ajánló a Médiapiac kedden megjelenő legújabb számából.

Nagyinterjúnkban Vitray Tamást szólaltattuk meg, aki többek között arról beszélt, hogy a szakma ma sokkal gyorsabb, rövidebben, egyszerűbben közli mondandóját, miközben a politikának gazdagabb, színesebb, ám egyértelműbb lett a médiát kezelő eszköztára.

Késhegyre menő küzdelem zajlik a tévétársaságok között, miután a TV2 agresszív terjeszkedésbe kezdett. Összeállításunkban arra kerestük a választ, hogy ki hogyan taktikázik ebben a versenyben és milyen – adott esetben negatív – következményei lehetnek az újabb csatornák indításának, a nézői figyelem szóródásának.

A TV2-csoport vezérigazgatóját, Dirk Gerkenst többek között arról kérdeztük, hogy megtérülnek-e az Andy Vajna tulajdonában lévő társaság hatalmas befektetései, és ha igen, mikor. Szóba kerültek az állami hirdetések, továbbá a Tények körüli események is – Gerkens mindkét kérdésre meglepő választ adott.

Az RTL Magyarországhoz tartozó sales house, az R-time ügyvezető igazgatójával, az RTL Klub kereskedelmi igazgatójával, Dudás Gergellyel pedig arról beszélgettünk, milyen hatása volt a bónusztörvénynek, mi lehet tenni a fragmentáció miatt megszaporodó, a tévéknek bevételt alig termő nullszpotokkal.

Külön foglalkoztunk a gasztroműsorok (Séfek séfe, Konyhafőnök VIP és Junior, Ide süss!, TV Paprika és Chili TV) versenyével is. Végül egy különleges, bizonyos tekintetben polgárpukkasztó szemszögből elemeztük Benke Laci bácsi „konyhaművészetét” is.

És ha már gasztro: marketing rovatunkban olvashat egy kutatást arról, hogy a cégek mi mindent próbálnak eladni nekünk főzőcskés videókkal a Facebookon és a YouTube-on. A világot körbeevő Jókuti András gasztrobloggerrel pedig arról beszélgettünk, hogy alkalmas-e a magyar konyha külföldi népszerűsítésére a lángos és a gulyás.

Idén valóságos háború zajlott a közterületi piacon: a pártok egymást ekézték a kampányaikkal, a parlament pedig többször is törvényt módosított. Megvizsgáltuk, hogyan készülnek a cégek az óriásplakátok eltűnése utáni időszakra, és mindez javíthatja-e a városlakók életminőségét.

Ha még nem előfizetője lapunknak, de szeretné a nyomtatott Médiapiacot olvasni, itt megrendelheti. (Amennyiben most előfizet a Médiapiacra, akkor az idén megjelenő két számot ajándékba kapja a 2018-as lapszámok mellé.)