A szeptember 12-én megrendezésre kerülő Digitálián, a Médiapiac őszi rendezvényén vehetik először kézbe friss lapszámunkat, amelyben amellett, hogy válogatunk a konferencia témáiból, az alábbi izgalmas témákkal találkozhatnak.

1995 és 1998 között egy formabontó talkshow került adásba a Magyar Rádióban. Ötletgazdája, Doszpod Béla a férfi interjúalanyok mellé három női riportert ültetett. A Médiapiac friss lapszámának címlapján az egykori műsorvezetők, Jakupcsek Gabriella, Szily Nóra és Vincze Kinga, azaz Béla angyalai szerepelnek, akik húsz évvel később fordított felállásban, egy férfinek adtak interjút.

Nemes Jeles László a vele készült interjú előtt nem sokkal fejezte be második nagyjátékfilmjét, a Napszálltát, amely azóta elindult saját útján, Velencéből rögtön el is hozta a kritikusok díját. Az egyik legelismertebb magyar filmrendező az Oscar-kampányról, képekről és szavakról, a nézők lelkének megérintéséről beszél az új számban.

Ha egy művész komolyan veszi, amit csinál, akkor nem brandet épít, hanem műtárgyakat készít

– mondja Sam Havadtoy, aki a művészet mellett beszélt Yoko Onohoz fűződő kapcsolatáról, illetve arról is, miért a mellékhelyiségben tartja a Beatles aranylemezeit.

Egyre több figyelmet fordítunk a digitális- és közösségi gazdaságra, az új médiára, egyszersmind minden olyan technológiára, amiért az okostelefonunk a fő támaszunk. A Médiapiac új rovatában, a 4.0-ban Keszte Dóra, az fps ügynökség digitális kommunikációs üzletágvezetője, valamint Gordon Ákos, a Virgo csoport társtulajdonosa mesél arról, hogy mennyit fejlődött a közösségi média az iWiW alapítása óta. Kalmár Péter, a Yummber alapítója szaktárcájában elmondja, hogy mi a közös a kereszténységben, a kommunizmusban, valamint a közösségi gazdaságban, és Cziráki Dániel, a Taxify cégvezetője elárulja, Magyarországon miért nem működik a carsharing, és hogy a vállalat miért csak egy innovatív taxitársaság, ahelyett, hogy fuvarmegosztással foglalkozna. Végezetül Csapó Balázs, a Servo Movement alapítója bemutatja cége három termékét, valamint elmeséli, miképpen lehet eljutni a képek feltöltésétől az árammegosztásig.

Média és jog rovatunk egy nagyon trendi tudományág, a mesterséges intelligencia jogi aspektusait vizsgálja.

Hogyan teljesített az idei első félévben a médiapiac? Összeállításunkból megtudhatja, milyen számokat produkált ebben az időszakban a televíziós, a rádiós, a digitális és a nyomtatottlap piac, akárcsak azt, hogyan vélekednek erről a főbb piaci szereplők.

Amikor a Snapchat mérnökei kifejlesztették a My Story funkciót, még nem is sejtették, micsoda robbanást fognak előidézni az üzenetek és a napi megtekintések számában. A történetfunkciót ma már számos lappiaci szereplő használja, hogy növeljék az elérésüket. Cikkünkből megtudhatja, hogyan érhető el ez a cél - Meséld el a történeted!

Hogyan viszonyul a legfiatalabb generáció a reklámokhoz? Minden az influencereken múlik? – többek között ezekről kérdeztük Bendl Mátyást, a POME ügyvezetőjét és Kalocsai Bálintot, a cég youth creative directorát.

Pillanatfelvételünk ezúttal Kőműves Mórt, a Ready by Wednesday kreatívigazgatóját örökítette meg és mutatja be.

A Facebook ismét lecsapott

11 órája

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.