2014. október 27.

Exkluzív sorozatpremierekkel indul az AMC Magyarországon

November 5-én mutatkozik be az AMC csatorna Magyarországon - Észak-Amerika után az európai piacon az elsők között.

November 5-én mutatkozik be az AMC csatorna Magyarországon - Észak-Amerika után az európai piacon az elsők között.

A novemberi kezdés egyben az AMC nemzetközi bevezetésének következő állomása. A tulajdonos AMC Networks idén nyáron jelentette be, hogy AMC néven újrapozícionálja az MGM csatornáját, s a hálózatot a világ több mint 120 országára kiterjeszti. Az AMC Networks International – Central Europe november 5-én Magyarországon kívül még 13 országban indítja el az AMC csatornát.

Az elmúlt években az AMC újradefiniálta a drámai történetmesélés fogalmát a televíziózás világában azzal, hogy saját gyártású sorozatainál moziszerű megközelítést, különleges mozifilmes technikákat alkalmaz. A kábelcsatorna egyedüli televízióként négy egymást követő évben nyerte el az Emmy-díjat a Mad Men című sorozatért, de a Breaking Bad is az utóbbi 7 év során 6 évben mindig legalább egy Emmyvel lett gazdagabb.

„Az AMC-re a legtöbbször úgy tekintenek, mint a televíziózás második aranykorának egyik kulcsszereplője” – ezzel a mondattal jelentette be az AMC elindulását Málnay B. Levente, az AMC Networks International – Central Europe vezérigazgatója. „Az utóbbi években annak a folyamatnak az egyik motorja a csatorna, amikor a mozi helyett már a televízió, a tévében látott sorozatok lettek a beszélgetések elsőszámú témái.”

Az AMC a nézőknek „valami többet” nyújt. Erre utal a csatorna szlogenje, a „Something more”, amely minden országban megmarad eredeti nyelven.

„Az a célunk, hogy 2015-től már néhány nappal az amerikai bemutatót követően műsorra tűzzük az új sorozatokat, és magyar szinkronnal is elérhetővé tegyük az AMC-tartalmakat a hazai érdeklődőknek” – beszélt a várható újdonságokról Málnay B. Levente.

Az AMC az SD mellett HD minőségben is kínálja műsorát. A sugárzási jogok multi-screen jogokra is kiterjednek, azaz a terjesztő partnerek VoD (video-on-demand) szolgáltatást és TV Everywhere opciót is kínálhatnak.

Az AMC november 5-én egymásra indítja a két új premier sorozatát - mindkettő 2014 nyarán debütált az Egyesült Államokban. Elsőként a Halt and Catch Fire – CTLR nélkül mutatkozik be, este 22:00 órakor, majd minden szerdán egy újabb rész forog a sorozatból. Az AMC bemutatkozásának másnapján, november 6-án indul a The Divide – Az ítélet ára, szintén este 22:00 órakor. A további részek minden csütörtökön következnek. A műsorstruktúra a továbbiakban is követi ezt a heti felépítést: vagyis mindig a szerda és a csütörtök lesz kiemelt nap, s ezek maradnak a mindenkori premierek napjai is. A sorozatnapokat kiemelt filmes hétvégék egészítik ki.

Az AMC itthon az indulás napján több mint másfélmillió háztartásba jut el, köztük a piac legnagyobb szereplői közül a Magyar Telekom Családi csomagjának, valamint a UPC-nek az előfizetőihez. Az AMC csatorna további több mint 50 műsorterjesztő partner kínálatában megtalálható.

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

1 órája

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.