2014. április 03.

Ezek a portálok hozták a legnagyobb bevételt Németországban

Hogy mennyire meghatározóak az amerikai cégek a németországi online piacon, a Statista tanulmányából derül ki.

Hogy mennyire meghatározóak az amerikai cégek a németországi online piacon, a Statista tanulmányából derül ki.

A felmérésben a Statista az 1000 legnagyobb digitális szolgáltatást és tartalmat nyújtó B2C cég forgalmát vizsgálta, az Amazonhoz vagy az Ebayhez hasonló kereskedelmi oldalakat ugyanakkor nem.

Az eredmény nem meglepő: 1,9 milliárd eurós forgalmával a Google.de a legnagyobb digitális szolgáltató. A TOP 10-ben a Google Play és a YouTube is felbukkan – ha ezek forgalmát is hozzáadjuk, 2,2 milliárdos forgalmat ért el a Google.

Nagy lemaradással a második helyre az iTunes került, az Apple szolgáltatása az elmúlt évben 369 millió eurót hozott. A portált az Expedia (235 millió euró), a Facebook (228 millió euró) és a Booking.com (189 millió euró) követi.

Az amerikai cégek után a hetedik helyen bukkan fel az első német vállalat: a Check24 157 millió eurós forgalmat ért el. A listán található még a ma már amerikai tulajdonú egykori Telekom-leányvállalat, az Immobilienscout24 is.

Gyengén szerepeltek a német médiavállalatok: húszadik helyen áll a Burda-leányvállalat, a Xing (71,5 millió euró), ennél hátrébb található a Bild.de (46 millió euró, 33. hely), a Spiegel Online (30 millió euró, 50. hely) és a Focus (14 millió euró, 87. hely).

A Statista adatai szerint a piac nettó összvolumene 2013-ban 8,6 milliárd euró volt. Az amerikai vállalatok erős pozícióját bizonyítja az is, hogy a forgalom alig felét termelik német szolgáltatók, a harmada amerikai cégekhez kötődik - írja a Horizont.net.

 

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.