A JCDecaux közleménye segít megérteni, mi változik és mi marad az out-of-home reklámozásban.

A napokban bejelentett intézkedés nem érte teljesen váratlanul a reklámszakmát és az out-of-home piacot, hiszen lényegében azonos a fél évvel ezelőtti törvénymódosítási javaslattal. Az eredeti javaslathoz képest azonban racionálisabb határidővel számolhatnak a szakma szereplői, ami lehetőséget ad a törvénynek megfelelő reklámeszközök megtervezésére és telepítésére.

A mostani reklámfelületek 2020. december 31-ig a helyükön maradhatnak, a 30 nap múlva életbe lépő rendelet csak az új felületek telepítését korlátozza, így jelenleg futó kampányokat nem érinti.

A törvényben meghatározott 9nm-es formátum Európa leggyakoribb városi utcabútor formátuma a buszmegállóban található 2nm-es citylight után. A legtöbb európai nagyvárosban a világ vezető out-of-home médiavállalatai már ezt használják a régi, sztenderd 12 nm-es euroformat (itthon is jelenleg használt) helyett, többek közt ezekben a városokban: Párizs, Prága, Berlin, Pozsony, Salzburg, Zurich. Ez a méret kellően nagy ahhoz, hogy jó reklámértékkel bírjon, de csökkentett mérete miatt nem csúfítja városképet. Emellett az ilyen utcabútorok esztétikusak, magas minőséget képviselnek, általában megvilágítottak és nem ragasztottak.

 

 

Az amerikai first lady fellépést ígér

14 órája

A first lady a legnagyobb internetes vállalatok és közösségi platformok vezetőit látta vendégül a Fehér Házban, hogy megvitassa velük az internet kedvező és kedvezőtlen hatásait, elsősorban a gyermekekre.