2013. január 10.

Ezt néztük az ünnepek alatt

A karácsonyi időszakban a Reszkessetek betörők hasított és minden, ami romantikus és/vagy vicces. A szilveszteri hét már ″normalizálódott″

A karácsonyi időszakban természetesen a Reszkessetek betörők hasított és minden, ami romantikus és/vagy vicces. A szilveszteri hét már ″normalizálódott″.

Nem okoztak meglepetést a magyar nézők: karácsonykor győzött a romantika és a nevetés. Ezúttal a Reszkessetek betörők széria (amelyet minden karácsonykor több tévé lead, többször is, nehogy legyen valaki széles e hazában, aki lemarad) második része uralta a toplistát az 52. héten. Mind a 18-49 évesek, mind a teljes lakosság körében ez az epizód került a top pozícióba. A kereskedelmi célcsoportban a franchise első része is dobogós lett: a szintén RTL-es Jégkorszak karácsonyi kiadása mögött a harmadik helyen zárt.

Az 52. héten a TV2 a 18-49 évesek listáján a 4. helyig jutott: a Shrek a vége, fuss el véle hozta az elvárható teljesítményt. A szintén itt látható Madagaszkár 2. a 9., míg a The Voice aktuális kiadása a 10. helyig jutott. A kereskedelmi célcsoporton alapuló top50 érdekessége, hogy a Cool TV egyik műsora is bekerült: A szállító 3. a 46. helyen zárt.

A kereskedelmi célcsoportban nem, a teljes lakosság körében viszont labdába rúgott a közmédia: legnézettebb műsoruk az M1-en látható Magyarország szeretlek! volt, amely a 32. helyen zárt, de egy hellyel maradt el csak mögötte a Sissi. Sőt, még Rex, a kölyökfelügyelő is becukiskodta magát a top50-be.

A szilveszterrel indult 1. héten aztán visszaállt a világ rendje, és a Barátok közt uralta a 18-49 évesek listáját: a top10-ben három epizóddal szerepelt, ebből kettő a dobogó első két fokára került. Ezen a héten egyébként belehúzott a TV2, ami a kereskedelmi korcsoportban két este megnyerésére volt elég a már 2013-ra eső hat napból, ha pedig a szilveszter hétfőt is belevesszük, akkor három estét hoztak el a héten. A kereskedelmi célcsoportot egyébként nem izgatta halálra a szilveszteri műsor: a TV2 Retro BUÉK-ja a 48. helyig jutott, a többiek eddig sem. A teljes lakosságban viszont a közmédiáé volt a szilveszter este-éjjel: Áder János köszöntője egy 25. helyet ért az M1-nek, a Poén Péntek Kabaré pedig a 31. helyre volt jó.

 

Pontos nézettségi számok és grafikonok, illetve az egyes médiacsoportok közönségaránya elérhető alább a kapcsolt dokumentumokban.