2011. április 21.

Facebook Nap: milyen alkalmazások működnek a legjobban?

Suzannah Baker, az iPlatform vezető tanácsadója többek között elmondta: a fogyasztói bevonódások 85 százaléka a hírfolyamon keresztül érkezik.

Suzannah Baker, az iPlatform vezető tanácsadója többek között elmondta: a fogyasztói bevonódások 85 százaléka a hírfolyamon keresztül érkezik.

A brit Facebook Prefered Developer cég munkatársa elmondta: gyakran előfordul, hogy a márkatulajdonosok alul becslik a közösségi média platform, s az applikációk komplexitását. Eközben számos információ áll már rendelkezésre, amely a hatékony kommunikációt segíti e környezetben. Statisztikáik szerint például a rajongói bevonódás (kommentek, lájkok, stb.) 85 százaléka a Facebook hírfolyamon keresztül történik, egy-egy felhasználói interakciót pedig az ismerősök 5 százaléka lát.

E környezetben tehát viszonylag könnyen lehet a fogyasztókat elérni és akcióra késztetni. Ennek egyik eszközét jelentik az applikációk, amelyek az iPlatform tanácsadója szerint mély elköteleződést tudnak teremteni a márka iránt, eközben jó eszközei az adatgyűjtésnek. Fontos, hogy megosztásra ingereljenek, azaz ne csupán a márka és a fogyasztó, hanem a fogyasztó és fogyasztó közötti kommunikáció is "kódolva legyen" a mechanizmusban.

Míg  promóciós applikációk azért jók, mert egyszerűen, viszonylag könnyen lehet eredményt elérni velük, addig a felhasználók által generált tartalmakon alapuló versenyek erőssége a hosszú távon fenntartható érdeklődés és siker. Az ilyen applikációknál ugyanis igen magas a megosztási hajlandóság.

Ahogy a filmeknél nyerő, ha van bennük gyerek és kutya, úgy az applikációknál viszonylag biztosra lehet menni a fotókkal. Az iPlatform adatai szerint a Facebookon eltöltött idő 70 százaléka képek feltöltésével, megosztásával, nézegetésével, kommentelésével telik. Emiatt nagyon népszerűek például a képmanipulációs applikációk.

Bár a szakember szerint nincsen jó és rossz út a Facebook jelenléttel kapcsolatban, és a legtöbb dolgot "csinálás közben" lehet megtanulni, azért vannak megfontolandó dolgok. Az alkalmazások többnyire akkor működnek igazán, ha egyszerűen érthetőek és használhatóak, bevonják a felhasználót, és más fogyasztókkal történő interakcióra késztetik. Sokat dobnak az ügyön a fotók, a felhasználók generálta tartalmak.

A márkatulajdnos szempontjából az a fő cél, hogy szerethetővé tudja tenni a márkáját. Ehhez viszont először bizalmat kell ébresztenie a felhasználókban. Ami az anyagi vonzatokat illeti: mindehhez nem kell sok pénz, inkább az a lényeg, hogy a pénzt jó helyre rakják - zárta gondolatait Suzannah Baker.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.