2012. május 15.

Facebook hüvelykujj szabályok

A Media Hungary keretében zajlott az All Things Facebook konferencia. Ezen néhány alaszabályt is megosztottak a közösségi oldalon való hirdetésről.

A Media Hungary keretében zajlott az All Things Facebook konferencia. Ezen néhány alaszabályt is megosztottak a közösségi oldalon való hirdetésről.

A hazai értékesítő partner Thinkdigital társszervezésében zajlott konferencián Bruce Bale, a Facebook Közép-Kelet-Európáért felelős értékesítési vezetője egy idei Nielsen-kutatására hivatkozva kiemelte: a közösségi oldalon keresztüli személyes ajánlásokat a felhasználók 92 százaléka tartja hitelesnek, míg a televíziós hirdetéseknél ugyanez az arány csupán 47 százalék.

A Facebook-kapcsolatok térképe

Alessandro Petrilli a 2012-es újdonságokat mutatta be, köztük az új prémium hirdetéseket, amelyek már mobilon is megjelennek. Beszélt továbbá a reach generatorról, mellyel a rajongók 75 százalékának havi szintű garantált elérésére van lehetőség. Szintén ismertette a Facebook offerst, mellyel kedvezményes ajánlatokat kínálhatnak a márkatulajdonosok ügyfeleiknek.

A 10 százalékos szabály

"Fontos, hogy a puszta lájkok gyűjtésén túl folyamatosan bevonjuk rajongóinkat a beszélgetésbe, melyet a 'talking about this' mutatóval már mérhetünk is. Általánosan a következő célokat érdemes kitűznünk magunk elé: A meglévő ügyfélkör, vagy célközönség 10%-át szerezzük meg rajongónknak, ennek a rajongótábornak pedig a 10%-át vonjuk be folyamatosan márkánkkal kapcsolatos beszélgetésbe (talking about this). Azon túl, pedig, hogy milyen tartalmakat biztosítunk rajongóinknak, fontos, hogy a különböző hirdetési megoldásokat megfelelően alkalmazzuk" - ismertette a "Facebook 10 százalékos szabályát" Szabó Ákos, a Thinkdigital magyarországi country managere. Hozzátette: jelenleg a magyar Facebook-közösség 4 milliós, napi szinten pedig 2,5 millióan jeletkeznek be.

Facebook hirdetési mix

Rádiós pályázatok

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.