2012. február 21.

Facebook játék az MSN Mai Naptól

A magyar mellett a görög piacon zajlik hasonló játék és kapcsolódó kampány az MSN szervezésében.

A magyar mellett a görög piacon zajlik hasonló játék és kapcsolódó kampány az MSN szervezésében.

Facebook-játékot és -kampányt indított a Ringier és a Microsoft közös híroldala, az MSN Mai Nap. Ennek keretében az olvasóknak saját MSN oldalt kell készíteniük. Az egy hónapig tartó játék győztesei a legtöbb lájkot begyűjtő cikkek szerzői lesznek. Az aktivitás nem korlátozódik a magyar piacra, a görögöknél is fut ugyanez a játék.

A játék elindításához a látogatóknak lájkolniuk kell az MSN Mai Nap Facebook-oldalát, jelentkezniük kell a játékra, végül el kell készíteniük a saját cikküket. Ehhez egy applikáció ad segítséget, melyen belül szerkesztőfelület érhető el. Ebben szöveget, képet, saját hátteret lehet hozzáadni.

Az akciót mindkét országban banner és e-dm, valamint Facebook CPC kampány kíséri. Napi nyereményként Angry Birds figurákat, főnyereményként notebookokat nyerhetnek a szerzők. A kampány nemcsak annyiban nemzetközi, hogy két piacon fut, hanem abban is, hogy a kidolgozásban magyar, görög és lengyel szakemberek is részt vettek, magát az applikációt pedig a Socializer nevű lengyel cég fejlesztette.

Az MSN Mai Nap tavaly októberben indult el a magyar piacon, a Ringier és a Microsoft co-branded vállalkozásaként. Az együttműködés több szempontból is eltér a nemzetközi MSN oldalak legtöbbjétől. Egyfelől a Ringier saját tartalmakat készít, illetve vesz át portfolója más elemeitől, azaz nem a Microsoft ad tartalmakat az oldalra. Másfelől azegyüttműködésnek része az Adaptive Media sales house is, amely - bár a Ringier birtokolja a jogokat - továbbra is értékesíti a portál (és a Windows Live összes magyar) hirdetési felületeit.