2014. március 12.

Facebook kampány az erőszak ellen

Az Európai Parlament kutatással és kvízzel is igyekszik felhívni a témára a figyelmet. Együttműködő partnere a Mindea online ügynökség.

Az Európai Parlament kutatással és kvízzel is igyekszik felhívni a témára a figyelmet. Együttműködő partnere a Mindea online ügynökség.

Az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének 2014. március 5-én publikált jelentése a világ eddigi legnagyobb felmérésének eredményeit mutatja be arra vonatkozóan, milyen mértékben szenvednek el bántalmazást a nők. A felmérés megdöbbentő adatokat hozott a felszínre, többek között azt, hogy a válaszadó nők 33%-a tapasztalt fizikai és/vagy szexuális erőszakot 15 éves kora óta. Ez közel 62 millió nőt jelent. Illetve hogy a megkérdezett nők 55%-a tapasztalta már a szexuális zaklatás valamilyen formáját. Az adatok jól mutatják, beszélni kell róla.

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája a Mindea online ügynökség közreműködésével indított Facebook és online kommunikációval hívja fel a figyelmet a téma fontosságára. “A nők elleni erőszak közös ügyünk, melyről nem lehet eleget beszélni. Facebook-aktivációnkkal fel szeretnénk hívni a figyelmet, tájékoztatni, és megoldásokat találni erre a sokakat érintő kérdéskörre. Megtiszteltetés számunkra, hogy részt vehetünk ebben a projektben” – mondta el Mészáros Beatrix, a Mindea ügyvezetője.

A Facebook hazai közönségét foglalkoztatja a téma, ezt bizonyítják a témáról kialakult beszélgetések, illetve a szép számmal kitöltött kvíz-oldalak. A kvíz 2014. március 14-ig érhető el az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának Facebook oldalán.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.