2011. május 17.

Facebookosít a Bing

Ismerőseink közösségi médiás ajánlásait is beépíti a keresési eredmények közé a Microsoft keresője.

Ismerőseink közösségi médiás ajánlásait is beépíti a keresési eredmények közé a Microsoft keresője.

Mostantól személyre szabott találatokat kaphatunk a Bingben, amennyiben a Facebookra bejelentkezve használjuk a keresőt. Láthatóvá válnak ugyanis az egyes eredményekhez kapcsolódó ismerősi ajánlások, lájkok. A Microsoft azt mondja, ezzel is relevánsabbá tenné a találatokat. Szintén újdonság a böngészőkhöz kapcsolható Bing Bar, amely "univerzális" Like gombot tartalmaz, mellyel bármely oldal könnyen lájkolható.

Az új szolgáltatás a Bing "döntés motor" (decision engine) pozícionálásához kötődik. "A legjobb döntések nem kizárólag a tényeken alapulnak, hanem a barátok véleményét és érzéseit is figyelembe veszik. A keresés több, mint tények felkutatása: a tény alapú keresési eredményeket kombináljuk a barátok, ismerősök 'bölcsességével', hogy a legjobb adatokat kapjuk" - mondta el ennek kapcsán Yusuf Mehdi, a Bing alelnöke.

A Bing nemrégiben készített kutatást az Impulse Research segítségével, s ebből kiderült: az emberek 90 százaléka fordul tanácsért családjához, barátaihoz, mielőtt döntést hozna. Ezen belül is a barátok véleménye esik a legnagyobb súllyal latba. A Microsoft szerint ugyanakkor a keresőmotorok eddig nem adtak választ erre az igényre.

A megkérdezettek 80 százaléka mondta azt, hogy elhalasztja a döntését, míg nem tudja megkérdezni a számára autentikus személyt. Ez a késlekedés időbe kerülhet, s a várakozást olyan eszközök is rövidíthetik, mint például a Facebook lájkok behúzása a kereső eredmények közé - érvel a Bing. Az adatok azt mutatják, hogy a megkérdezettek majd fele a baráti lájkok láttán saját megítélése szerint jobb döntést tud hozni.

Még több kerékpárosverseny az Eurosporton

16 órája

Az Eurosport, az Amaury Sport Organisation (ASO) és az Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU) által kötött megállapodás révén a Tour de France és a La Vuelta minden pillanata 2025-ig kizárólag az Eurosporton lesz követhető élőben.