2011. május 17.

Facebookosít a Bing

Ismerőseink közösségi médiás ajánlásait is beépíti a keresési eredmények közé a Microsoft keresője.

Ismerőseink közösségi médiás ajánlásait is beépíti a keresési eredmények közé a Microsoft keresője.

Mostantól személyre szabott találatokat kaphatunk a Bingben, amennyiben a Facebookra bejelentkezve használjuk a keresőt. Láthatóvá válnak ugyanis az egyes eredményekhez kapcsolódó ismerősi ajánlások, lájkok. A Microsoft azt mondja, ezzel is relevánsabbá tenné a találatokat. Szintén újdonság a böngészőkhöz kapcsolható Bing Bar, amely "univerzális" Like gombot tartalmaz, mellyel bármely oldal könnyen lájkolható.

Az új szolgáltatás a Bing "döntés motor" (decision engine) pozícionálásához kötődik. "A legjobb döntések nem kizárólag a tényeken alapulnak, hanem a barátok véleményét és érzéseit is figyelembe veszik. A keresés több, mint tények felkutatása: a tény alapú keresési eredményeket kombináljuk a barátok, ismerősök 'bölcsességével', hogy a legjobb adatokat kapjuk" - mondta el ennek kapcsán Yusuf Mehdi, a Bing alelnöke.

A Bing nemrégiben készített kutatást az Impulse Research segítségével, s ebből kiderült: az emberek 90 százaléka fordul tanácsért családjához, barátaihoz, mielőtt döntést hozna. Ezen belül is a barátok véleménye esik a legnagyobb súllyal latba. A Microsoft szerint ugyanakkor a keresőmotorok eddig nem adtak választ erre az igényre.

A megkérdezettek 80 százaléka mondta azt, hogy elhalasztja a döntését, míg nem tudja megkérdezni a számára autentikus személyt. Ez a késlekedés időbe kerülhet, s a várakozást olyan eszközök is rövidíthetik, mint például a Facebook lájkok behúzása a kereső eredmények közé - érvel a Bing. Az adatok azt mutatják, hogy a megkérdezettek majd fele a baráti lájkok láttán saját megítélése szerint jobb döntést tud hozni.

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

3 órája

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.

″Az Index marad, ami volt″

21 órája

Évek óta a frontvonalban érezzük magunkat. Mint egy világháborúban. Hol a Vörös Hadsereg söpör át rajtunk, hol a Wehrmacht, mi meg csak kapkodjuk a fejünket - kezdik a szolgálati közleményüket.