2020. január 31.

Február 4-én 650 ezer háztartásban nem lesznek elérhetőek a közmédia egyes csatornái

Február 4-én várhatóan reggel hét és este hét óra között nem lesznek elérhetők a közmédia földfelszíni tévécsatornái frekvenciacserék miatt.

Február 4-én a közmédia felszíni sugárzású csatornái nem lesznek elérhetőek reggel 7 és este 7 között 12 órán át frekvenciacserék miatt. A műszaki átállást európai uniós előírások alapján, nemzetközi frekvenciakoordináció után a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság írta elő. Közvetlenül 650 ezer háztartást érint, azokat, ahol a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásait nézik, de nem befolyásolja azokat, akik kábeles, műholdas vagy IP-alapú tévét néznek.

A frekvenciacserék után ismét elindul a szolgáltatás a korábbival azonos területen, mivel azonban új frekvencián sugározzák a műsorokat, a nézőknek újra kell hangolniuk készülékeiket.

Összesen 91 telephelyen dolgoznak majd az Antenna Hungária munkatársai, ami körülbelül 300 adóberendezés körülbelül 300 adóberendezés átállítását jelenti. A frekvenciacserekor a televíziós műsorszóró sáv egy részét "kiürítik", ezek a jövőben 5G mobiltelefonos szolgáltatásoknak lesznek elérhetők. A tervek szerint a technológiai átállás következtében bővülni fog az Antenna Hungária programkínálata, új HD-csatornákat tudnak indítani és új internet alapú szolgáltatásokat - például visszanézhető műsorokat - csatolhatnak a meglévő szolgáltatásokhoz.