2012. február 20.

Február végén kaphatnak a márkák Facebook idővonalat

Egyelőre az Egyesült Államokban lesz elérhető a márkatulajdonosok számára a timeline.

Egyelőre az Egyesült Államokban lesz elérhető a márkatulajdonosok számára a timeline.

Még február végén elérhetővé válik a márkák számára a Facebook Timeline (idővonal) az amerikai piacon - írja az AdAge a közösségi oldal vezetőire hivatkozva. A civil felhasználóknak szánt változatot tavaly szeptemberben mutatták be, és azóta sem vált kötelezővé a régi profilról való átváltás.

Akkor a Facebook azt mondta, még várnak a márkatulajdonosoknak szánt verzió elindításával, úgy tűnik, ez mostanra lett időszerű. Akkor azt is tudatták: a márkáknak szánt változat alapjaiban olyan lesz, mit az egyszerű felhasználók idővonala, de akadhatnak bizonyos eltérések.

Az AdAge szerint további részleteket a Facebook február 29-i eseményén árulhatnak el, ám ezzel kapcsolatban nem közöl részleteket a cég. Ekkor indulhat azonban a béta teszt néhány nagy partnerrel, a többiek számára pedig a szokott módon, lépésenként válik majd elérhetővé az idővonal.

Mint a szaklap írja, elképzelhető, hogy külön boxot kaphatnak az olyan funkciók, mint a szavazás vagy a vásárlás. Érdekes fejlemény lehet az is, hogy így a márkák olyan eseményekkel (pl. alapítás) is "benépesíthetik" az idővonalukat, amikor nemhogy a Facebook, de még a televízió sem volt kósza gondolat sem.