2012. november 29.

Fejleszt a Nickelodeon

A Viacom gyerekcsatornája nemrégiben mutatta be jövő évi terveit.

A Viacom gyerekcsatornája nemrégiben mutatta be jövő évi terveit.

Üzleti reggelin mutatta be jövő évi terveit a Viacomhoz tartozó Nickelodeon. Bartosz Witak, a médiacég kelet-európai vezére a magyar és regionális terjeszkedési stratégiáról beszélt, emellett az új műsorokról is szó esett az eseményen.

A Nickelodeon jelenleg a harmadik legnézettebb gyerekcsatorna a magyar piacon, megelőzve a Cartoon Networks-öt. A vezető szerint ebben a sajátgyártású műsorok mellett az játszik jelentős szerepet, hogy a célcsoportot nem limitálták fiúkra vagy lányokra, illetve a Nielsen Közönségmérés adatai szerint meghatározó a szülőkkel való együttévézés is.

Ez utóbbiak nemcsak a nézettség, hanem reklámértékesítés szempontjából is előnyt jelentenek - ez már Lukács Csaba, az Atmedia ügyvezető igazgatójának előadásából derült ki. A sales house 2012. november 1-je óta értékesíti a csatorna reklámidejét. Korábban a Niceklodeonnak nem volt magyarországi reklámidő-értékesítése.

Jövőre új részekkel érkezik a SpongyaBob, a Kung Fu Panda és A Madagaszkár pingvinjei, a V mint Viktória és a Big Time Rush fiúzenekar kalandjait bemutató sorozat. A Nickelodeon közlése szerint a bevált sorozatok mellett egyre több nézője van az Avatar rajzfilm sorozatnak és az Anubis rejtélyes háza című misztikus sorozatnak is. A csatorna nagy dobásnak szánja jövőre a Tini nindzsa teknőcök felújított verzióját.

"A Viacom célja, hogy portfóliójában 4-49 éves korig tudjon jó minőségű, szórakoztató tartalmakat kínálni, több képernyős megközelítésben – mondta az üzleti reggelin elhangzott előadásán Bartosz Witak, a Viacom International Media Networks kelet-európai régiójának vezérigazgatója. – Ennek a portfólió stratégiának a fontos része, gyakorlatilag kiindulópontja, hogy a legkisebbeknek is saját gyártású, izgalmas saját gyártású tartalmakat biztosítsunk. A fő célunk pedig, hogy egy adott piacon a Nickelodeon első legyen."

Hozzátette:  a 2012-es év során a Nickelodeon kábeles elosztásáról sikerült több műsorelosztóval is megegyezniük a kelet-európai régióban. A csatorna jelentős háztartásszám növekedést könyvelhet el Szerbiában, Szlovéniában, Horvátországban és Csehországban is.