2016. július 01.

Fejlesztéseket támogat a médiatanács

Tizenöt közösségi tévé és rádió nyert összesen 35,6 millió forintot műszaki fejlesztésre.

Többek között új kamerák és mikrofonok beszerzését finanszírozza 35,6 millió forinttal hét televízió és nyolc rádió számára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a közösségi médiaszolgáltatók technikai modernizációjára kiírt pályázaton – közölte honlapján az NMHH.

A televíziók közül eredményesen szerepelt a Balmazújváros Televízió, a budapesti székhelyű Bonum TV, a budai Hegyvidék Televízió, a csornai Rábaközi Televízió, a TV Szentendre, a szintén szentendrei VKC TV és a sátoraljaújhelyi Zemplén TV.

A közösségi rádiók közül a Magyar Katolikus Rádió debreceni és székesfehérvári adója, valamint a Mária Rádió celldömölki és veszprémi adója kapott támogatást, a kisközösségi adók közül a szombathelyi Credo Rádió, a miskolci Csillagpont Rádió, az Első Pesti Egyetemi Rádió és a Rádió Szentendre. A közlemény felidézi: a médiatanács 2011 óta 215 alkalommal összesen 582,6 millió forinttal támogatta a közösségi médiaszolgáltatókat annak érdekében, hogy színvonalas műszaki feltételek között készíthessék műsoraikat a nézők és hallgatók számára.

Az Esztergom 98,1 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati eljárásának eredménytelenségét állapította meg a médiatanács, miután mindkét pályázó ajánlata érvénytelennek bizonyult. A testület a médiatörvényben előírt műsorkvóta-kötelezettségek tavalyi alulteljesítése miatt tíz helyi közösségi televízióra bírságot szabott ki, és egy televíziót figyelmeztetett a szabályok betartására.

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

1 napja

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.