2014. október 01.

Fejlesztették a T-Systems Magyarország adatközpontját

Fenntarthatóbb működést és az ügyfelek számára is kedvezőbb üzleti konstrukciót tesz lehetővé a közel 790 millió forint értékű fejlesztés.

Fenntarthatóbb működést és az ügyfelek számára is kedvezőbb üzleti konstrukciót tesz lehetővé a T-Systems Magyarország budapesti Adatközpontjában megvalósított, közel 790 millió forint értékű fejlesztés.

Ragoncsa Géza, a T-Systems Magyarország infokommunikációs megoldásokért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta: a cég legtöbb szolgáltatásának alapját a budapesti adatközponti infrastruktúra adja, ezért a létesítmény fontos része annak a hosszú távú, tudatos építkezésnek, amely mentén a havi díjas szolgáltatásait és felhő-képességeit fejleszti a T-Systems Magyarország. A vezérigazgató-helyettes hozzátette: a fejlesztési folyamat eredményeként az adatközponti infrastruktúra rendszereinek működése a napjainkban egyre fontosabb alapelv, a fenntarthatóság jegyében még inkább kiszámítható és tervezhető szolgáltatást biztosít.

A budapesti Adatközpontban minden ügyfél fogyasztása is külön-külön nyomon követhető. Az energiairányítási rendszer a fenntarthatóbb működés mellett lehetővé teszi azt is, hogy az Adatközponton keresztül igénybe vett felhő alapú szolgáltatások– beleértve a kolokációs és hoszting szegmenseket is – ne a szerverek által elfoglalt alapterület, hanem az elfogyasztott villamos energia alapján kerüljön elszámolásra, ami rugalmasabb és költséghatékonyabb megoldást jelent az ügyfeleknek. A VIII. kerületi Asztalos Sándor utcában található Adatközpont monitoring-rendszerének részét képező mérőrendszer egyszersmind a további fejlesztések kiindulópontjául is szolgált, hiszen az energiahatékonysági fejlesztéseket a mérőrendszer által feltárt információk tették lehetővé.