2013. március 18.

Felemás iraki 4G

Több kérdést, mint választ talál, aki kicsit utánakapar, miként is indul el Irak első negyedik generációs mobilhálózata a tervek szerint.

Több kérdést, mint választ talál, aki kicsit utánakapar, miként is indul el Irak első negyedik generációs mobilhálózata a tervek szerint.

Egy nem túl nagy, ráadásul az országnak csupán egy részét kiszolgáló társaság rendelte ugyanis meg a rendszert az Alcatel-Lucenttől.

A Regional Telecomról a nagy hírügynökségek is csak annyit tudtak kideríteni, hogy egy helyi üzletember tulajdonában van, és eddig Kurdisztánban kínálta kábelszolgáltatásait.

Még azt sem tudni, kilép-e eddigi működési területéről a társaság, vagy hazai pályán marad, ahogy azt sem, hogy mikor indulna a helyi LTE-rendszer.

A cég mindenesetre ünnepel, mondván: az országban egy évtizede nincs szélessávú internet, az új technológiával viszont tömegeket juttathatnak gyors le- és feltöltési lehetőséghez.

Címkék: 4g irak LTE alcatel

Lezárult az AranyCORE zenebajnokság

8 perce

A Foreland lett a zenebajnokság legnépszerűbb zenekara. A zsűri első helyezettje a Fák Alatt Zenekar, a különdíjat pedig az Evilági Zenekar veheti majd át. A zsűri és a közönség összesen 65 dal közül választhatott.

Aranyeső a Viasat Worldnél

19 órája

A Viasat World vezető nemzetközi médiavállalat öt jelöléséből kettőt váltott aranyra a Promax BDA Europe Awards díjátadóján, ahol a szórakoztatóipar, marketing és design terén elért kiemelkedő teljesítményeket értékelték.