2016. augusztus 19.

Felértékelődik a wifi

Egy most publikált kutatás eredményei azt mutatják: bármennyire gyorsulnak is a mobilhálózatok, a wifi szerepe mind nagyobb a mobil adatforgalomban.

Az OpenSignal 95 országban vizsgálta meg a fogyasztói szokásokat, 800 ezernél több felhasználó közel 12 és fél milliárd aktivitása alapján. Az eredmények pedig azt mutatják, hogy 46 országban az okostelefon tulajdonosok fele wifi-hálózatokon használja készülékét online idejének nagyobbik részében.

A választás ráadásul nem függ a helyi hálózatok fejlettségétől; egyaránt magas az arány a legfejlettebb technológiával rendelkező államokban és a sereghajtóknál. Márpedig a szakadék nagy: a legpörgősebb hálózatokat kínáló Dél-Koreában 41,3 mega az átlagsebesség – a sort záró Afganisztánban 2,2.

A wifi-függőség képzeletbeli dobogójának legfelső foka Hollandiáé: ott a telefonos nethasználat 70 százaléka wifin keresztül zajlik a Global State of Mobile Networks adatai alapján.

Megérkezett a YouTube Kids Magyarországra

44 perce

A YouTube Kids egyszerűbbé teszi, hogy a gyerekek számára kedves rajzfilmeket keressünk, mondókákat hallgassunk, valamint megtaláljuk a választ különféle tudományokkal vagy természettel kapcsolatos kérdésekre.

Megújult a Safer Internet Program honlapja

3 órája

Az oldal működtetője a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az európai SIP hazai tudatosságnövelő központja, konzorciumvezetője és hotline-szolgáltatója.