2016. augusztus 19.

Felértékelődik a wifi

Egy most publikált kutatás eredményei azt mutatják: bármennyire gyorsulnak is a mobilhálózatok, a wifi szerepe mind nagyobb a mobil adatforgalomban.

Az OpenSignal 95 országban vizsgálta meg a fogyasztói szokásokat, 800 ezernél több felhasználó közel 12 és fél milliárd aktivitása alapján. Az eredmények pedig azt mutatják, hogy 46 országban az okostelefon tulajdonosok fele wifi-hálózatokon használja készülékét online idejének nagyobbik részében.

A választás ráadásul nem függ a helyi hálózatok fejlettségétől; egyaránt magas az arány a legfejlettebb technológiával rendelkező államokban és a sereghajtóknál. Márpedig a szakadék nagy: a legpörgősebb hálózatokat kínáló Dél-Koreában 41,3 mega az átlagsebesség – a sort záró Afganisztánban 2,2.

A wifi-függőség képzeletbeli dobogójának legfelső foka Hollandiáé: ott a telefonos nethasználat 70 százaléka wifin keresztül zajlik a Global State of Mobile Networks adatai alapján.

Kódolatlan VIASAT 3 közel egy hónapon át

2 órája

Március 25. és április 22. között a VIASAT3 műsorait kódolatlanul érhetik el a nézők a MinDig TV több, mint 750 ezer felhasználóval rendelkező kínálatában és a mindiGO TV felületén is.