2010. december 21.

Felfüggesztés csendért?

Felfüggesztette a Magyar Rádió két, a médiatörvény ellen élő adásban tiltakozó munkatársát a közmédium vezérigazgatója – írja az Origo.

Felfüggesztette a Magyar Rádió két, a médiatörvény ellen élő adásban tiltakozó munkatársát a közmédium vezérigazgatója – írja az Origo.

Cikkük szerint a reggeli, 180 perc című műsorát vezető Mong Attila és a műsort szerkesztő Bogár Zsolt egy perces csenddel tiltakozott a frissen elfogadott médiatörvény ellen.

Rádiós forrásból származó információnk szerint Bogárt és Mongot délelőtt magához hívatta a vezérigazgató, ahol közölte velük: addig, ameddig tájékozódik arról, hogy pontosan mi történt, nem szólalhatnak meg és nem szerkeszthetnek a 180 percben, hanem alapszerződésük szerinti "klasszikus újságírói" munkát kell végezniük. Hogy pontosan mit, azt Jónás nem határozta meg, de előírta, hogy az akció szervezői készítsenek jelentést a történtekről. Az újságírók egyelőre munkajogászokkal konzultálnak, mert arra számítanak, hogy a rádió vezetése felmondhat nekik – írja a portál.

Hozzáteszik: Mong Attila reggeli facebook-bejegyzése szerint a Kossuth hírműsorainak reggeli napindító értekezletén az egységet irányító Gazsó L. Ferenc kiegyensúlyozottnak, jó ritmusúnak nevezte az aznapi adást, a negyed hetes akciót pedig magánakciónak és a "nárcizmus és az exhibicionizmus" megnyilvánulásának minősítette.

 

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

3 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.