2012. február 20.

Fellebezések a 900 MHz-es frekvencia árverésen

Mindhárom, már piacon lévő szolgáltató fellebbezett a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) döntése ellen.

Mindhárom, már piacon lévő szolgáltató fellebbezett a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) döntése ellen.

A Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone, azaz mindhérom már piacon lévő mobilszolgáltató fellebbezett a 15 napos határidőn belül az NMHH azon döntése ellen, mellyel a Magyar Posta, az MVM és az MFB Invest konzorciumának ítélte oda a 900 MHz-es frekvenciasáv 5 megahertz szélességű egybefüggő "A"-blokkját.

A fellebbezések alapvetően az új, piacra lépő szereplőnek az árverési eljárásban történő részvételi lehetőségét, valamint az új belépő számára biztosítandó belföldi roamingszolgáltatás előírását vitatják - közölte a hatóság.

Következő lépésként másodfokú eljárás indul. A kapcsolódó döntést az NMHH elnöke a hírközlési elnökhelyettes hatáskörébe delegálta, akinek 45 napja van annak meghozatalára. Amennyiben a hatóság helyben hagyja a korábbi döntést, a negyedik mobilszolgáltató leghamarabb áprilisban kezdheti el működését.

A konzorcium az 5 MHz-es „A” blokkon túl opciót szerzett további frekvenciablokkok megvásárlására is az 1800 MHz-es és a 2100 MHz-es frekvenciasávokban. Az EGSM sáv további 5,8 MHz-nyi frekvenciáját, azaz a „B” és a „C” blokkok tartományait a Vodafone Magyarország, a Magyar Telekom és a Telenor Magyarország nyerte meg.