2017. július 04.

Fellép a Kaspersky Lab a merülés ellen

A cég új ingyenes alkalmazásnak a célja, hogy használatával növelje a készülékek akkumulátorainak élettartamát és ezáltal a készülékét is.

Egy felmérés szerint az emberek kilencven százaléka pánikba esik, ha okostelefonjának akkumulátora lemerül. Ez nem meglepő tény, hiszen egy korábbi kutatásból már tudjuk,, hogy az emberek nehezebben viselik, ha az okostelefon nélkül kell lenniük, mintha a barátaikat vagy a partnereiket kell nélkülözniük.

Sokszor az akkumulátor alacsony százaléka nemcsak bosszantó lehet, hanem akár veszélybe is sodorhat bennünket – például vészhelyzetben mobiltelefon nélkül problémát megoldani nagyon nehéz, vagy ha egy felhasználó ismeretlen helyszínen van és nehezen vagy egyáltalán nem tud tájékoztatást kérni. A Kaspersky Battery Life-ot úgy fejlesztették, hogy megoldja ezeket a problémákat mindörökre.

A termék elemzi az összes alkalmazást, amely a felhasználó készülékén található, és azonosítja azokat, amelyek a legtöbb energiát fogyasztják. Ez különösen fontos, mivel az Androidos alkalmazások 96 százaléka folyamatosan fut a háttérben anélkül, hogy a felhasználó használná. A Battery Life egyetlen gombnyomással leállíthatja ezeket az „akkumulátor-fogyasztó” alkalmazásokat, és ilyen módon meghosszabbíthatja a készülékek élettartamát. Az app akkor is sürgős üzenetet küld a felhasználónak, ha bármely alkalmazás a szokásosnál több energiát használ.

Az alkalmazás másik hasznos funkciója, hogy képes kiszámítani a még hátralévő időt, mielőtt az okostelefon akkumulátorának energiaszintje teljesen alacsony lenne. Ez az információ lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy időben találjanak a telefon töltésére megoldást, és ne maradjanak mobilkommunikáció nélkül olyankor, amikor szükségük lenne rá. Ugyanígy a készülék töltése alatt a Battery Life kiszámítja a teljes feltöltődésig szükséges időt.

„Célunk, hogy a felhasználók védelmét minden fronton biztosítani tudjuk, nemcsak a kibercsapdák területén. A Battery Life segít az embereknek, hogy minden helyzetben kommunikálni tudjanak. Ugyanakkor fontos kiemelni a biztonságot is, amikor online vagyunk. Különösen fontos megvédeni a felhasználók privát adatait akár ők osztják meg, akár elvesztik a készülékeiket, akár ellopják azokat. A Kaspersky Lab termékei minden problémára megoldást nyújtanak.” – mondta Elena Kharchenko, a Kaspersky Lab Consumer Product Management részlegének vezetője.

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

1 napja

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.