2011. május 24.

Félmilliárd kínai netező

Nagyobbat ugrott három hónap alatt a kínai internetezők száma, mint ahányan a legtöbb európai államban élnek. Alulról súrolják a félmilliárdot.

Nagyobbat ugrott három hónap alatt a kínai internetezők száma, mint ahányan a legtöbb európai államban élnek. Alulról súrolják a félmilliárdot.

A napokban bejelentett adatok szerint március végén 477 millió kínai internetezett rendszeresen, amivel az 1,3 milliárdos ország messze a legnagyobb netnépességet mondhatja magáénak a világon. Az első negyedévre vonatkozóan ez húszmilliós bővülést jelent.

Vagyis Kína mintegy 120 millió fővel veri a második helyezett Európai Uniót, akárcsak az Egyesült Államokat, ahol negyedmilliárd közelébe becsülik a netpolgárok számát.

Ez különösen annak fényében jelentős eredmény, hogy a hivatalosan kommunista, a gyakorlatban viszont kapitalista kormányzat minden eszközzel igyekszik távol tartani polgárait a hatalomra nézve káros tartalmaktól.

Címkék: kína

Lángosról posztolunk a legtöbbet

1 órája

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál utánajárt, hogy a magyarok mely hungarikumnak számító ételeket szeretik kitenni az Instagramra. Az is kiderült, hogy ez a lista nem egyezik a házhoz szállított kedvenc fogásokkal.

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

5 órája

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.