2017. október 27.

Félmilliónál a The Guardian

Egy év alatt megduplázták az előfizetőik számát.

A félmillió előfizetőjük 80 százaléka online olvasó, a maradék pedig a hagyományos print lapot kapja. A The Guardian olvasói közül 300 ezren az elmúlt 12 hónapban egyszeri hozzájárulással is segítették a kiadót (mintegy 140 országból). A Guardian Media Group CEO-ja, David Pemsel elmondta, az olvasókkal kialakított szoros kapcsolat a három éve indított stratégiájuknak a része, ami egyértelműen sikeresnek tekinthető.

A digitális felület valamennyi cikkének végén emlékeztették az olvasókat, hogy nem használnak fizetőfalat, hirdetési árbevételük alacsony, ezért a független újságírást az olvasók előfizetéssel és egyszeri támogatásokkal tudják életben tartani. A lap célja az egymilliós fizetős olvasótábor elérése jövő áprilisig.

(warc)

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

3 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

10 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.