2012. január 18.

Felszámolják a radiocafét

A társaság tulajdonosának törölték az adószámát, és végrehajtás indult ellene - tudta meg a Gazdaság.hu.

A társaság tulajdonosának törölték az adószámát, és végrehajtás indult ellene - tudta meg a Gazdaság.hu.

A Fővárosi Bíróság elrendelte a Radiocafé Tömegkommunikációs és Kulturális Kft. felszámolását – tudta meg a Gazdaság.hu Üzleti Hírügynökség. A társaság tulajdonosának törölték az adószámát, és végrehajtás indult ellene. A társaság ellen egyébként kétszer indult végrehajtás az elmúlt két évben.

A 2003-ban indult, először EstFM éven sugárzó rádió 2011-ben került bajba, amikor a dolgozók hónapok óta nem kaptak fizetést. Áprilisban több műsor megszűnt, májusra a Milliók reggelire című gazdasági műsoron kívül már csak híreket és zenét sugároztak.

2011. május 11-én 24 millió forintos tartozásuk miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság megvonta a rádió műsorszolgáltatási engedélyét, május 17-én 16 órakor pedig az Antenna Hungária kapcsolta le a sugárzást, mert a tulajdonos nem fizette be a díjat.

A Radiocafé Kft. 2010 áprilisáig az Est Media Nyrt. tulajdonában volt, ezt követően a KV Barát Vagyonkezelő Kft. birtokába került. Az ekkor alapított KV Barát 2011 februárig Stalmayer Róbert kezében volt, majd néhány hónapig az Est Média lett a tulajdonosa.

A céget végül - az Est Media Nyrt. karcsúsítása jegyében - 2011. május 6-án adták el, a vevő a Great Security Vagyonvédelmi Kft. volt, amely az akkori sajtóhírek szerint a Zóna Taxit is üzemeltető, illetve a Citadellán található szórakozóhelyet is tulajdonló Veres István és üzletfelei érdekkörébe tartozik. Az Opten adatai szerint a Great Security Kft. adószámát tavaly októberben törölték, decemberben pedig végrehajtás indult ellene - írja a Gazdaság.hu.

A kft csúcséve 2008 volt, amikor 519 millió forint árbevételt ért el, nyeresége pedig 43 millió forint volt. Egy évre rá árbevétele már csak 208 millió forintot tett ki, és 104 millió forintos mínuszt könyvelt el. 2010-ben forgalma 140 millió forintra apadt, s bár nyereséges évet zárt, csupán 24 millió forint adózás előtti eredményt produkált.