2011. április 19.

Felturbózták az Adweeket

Három hetilapból egy lett: a kiadó beolvasztotta a Brandweeket és a Mediaweeket, és szakítana a reklámvilág belterjességével is.

Három hetilapból egy lett: a kiadó beolvasztotta a Brandweeket és a Mediaweeket, és szakítana a reklámvilág belterjességével is.

Alapos átalakuláson megy át az amerikai reklámpiac egyik vezető lapja, az Adweek. A hetilapba a kiadó beolvasztja a szintén hozzá tartozó Brandweek és Mediaweek lapokat. Az így felturbózott Adweek bővebb tartalommal jelentkezik, és egyik célja, hogy szakítson a szaklapokat többnyire jellemző belterjességgel - mondta el Michael Wolff főszerkesztő, aki hozzátette: a digitális nmegjelenést is megújítják.

A három kiadványt tulajdonló Prometheus Global Media vezérigazgatója elmondta: a reklámipart érintő minden hírt, információt "megtöltenek az ágazatra jellemző vitalitással". Az új Adweek első száma ennek jegyében közöl anyagot a közösségi media egyik amerikai etalonjának, az AOL által idén felvásárolt Huffington Postnak az egykori első emberéről, Arianna Huffingtonról, mint szexszimbólumról. Wolff szerint ha nem keltenek őrületet a new yorki médiavilágban, akkor nem sikerült érdemlegeset alkotni - írja a Mediabistro.com.

A Prometheus és Wolff tavaly ősszel tette rá a kezét az Adweek-re, amely ezt megelőzően már karcsúsításon ment keresztül, tekintettel arra, hogy 2004-ben még 70 ezres előfizetői állománya 2010-re 50 ezer közelébe olvadt le. A kiadói vállalkozás birtokolja a vezető amerikai könnyűzenei magazint, a Billboardot, és számos filmipari kiadványa is van, többek között a CineEurope.

Címkék: amerika adweek