2013. december 05.

Felvásárolták a Twitter-kereső Topsyt

Az akvizíció nyomán az Apple a jövőben pontosan tudni fogja, melyek a legnépszerűbb Twitter-témák.

Az akvizíció nyomán az Apple a jövőben pontosan tudni fogja, melyek a legnépszerűbb Twitter-témák.

A The Wall Street Journal (WSJ) információi szerint a vállalat 200 millió dollárt fizetett a Twitter aktivitás kiértékelésével foglalkozó cégért – idézi a Die Presse. Az átvétel első pillantásra szokatlannak tűnhet, a konszern ugyanis olyan cégeket szokott megvenni, melyek közvetlenül bővíthetik termékei vagy szolgáltatásai körét. Egy ilyen akvizíciónak köszönhető például az iPhone 5s ujjlenyomat-érzékelő funkciója is. Egyelőre még nem világos, hogy a Topsy hogyan illeszkedik az Apple-kínálatába. A WSJ véleménye szerint többek között az új zenerádióhoz, az iRadiohoz vagy az iAd nevű reklámplatformhoz is hasznos lehet a program, mely többek között azt is ki tudja értékelni, hogy egy adott téma vagy esemény mennyire volt népszerű a Twitteren.

 

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Legendás rockerek A Dal színpadán

2 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

2 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.