2016. június 15.

Fenntarthatósági sajtódíj-pályázatot hirdet a Telekom

Azokat díjazzák, akik az elmúlt időszakban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak akár személyes sorsfordító történetek, akár a Föld egészét érintő témák feldolgozásával.

A Telekom és a Fenntarthatósági Média Klub öt évvel ezelőtt azzal a céllal alapította meg a Fenntarthatósági sajtódíjat, hogy elismerje azokat a teljesítményeket, amelyek ráirányítják a közvélemény figyelmét akár helyi, akár regionális, akár globális, életünket és környezetünket érintő kérdésekre, illetve támogatják a fenntarthatósági szemlélet erősödését a magyar médiában és közéletben egyaránt. A Fenntarthatósági sajtódíj révén lehetőség nyílik azoknak a témáknak a kiemelésére, amelyek segítségével aktív figyelem fordulhat a társadalmi gondolkodás erősítésének fontosságára és a média szerepvállalására.

Pályázni három kategóriában lehet, kategóriánként 500 ezer forintos díjazás mellett. Az „Alulnézet” kategóriában egyéni vagy kisebb közösségeket érintő anyagokkal, a „Nagylátószög” kategóriában társadalmi, környezeti, gazdasági jelenségekről szóló, zöld innovációs és edukációs összeállításokkal, míg az „e-világ” kategóriában a digitális edukációról, felzárkóztatásról, digitális írástudásról és netikettről vagy akár a virtuális világ felhasználóit – elsősorban a gyerekeket – érintő tartalmakkal lehet indulni.

A pályázatra 2015. július 1.-2016. július 1. között megjelent anyagokat várja a szakmai zsűri. A pályázat határideje: 2016. július 1., 12:00.

További részletek a kiírás hivatalos honlapján érhetőek el: itt.