2014. szeptember 03.

Fénykép- és videóértékesítő alkalmazás indult

A Picwant amatőrök számára is lehetővé teszi, hogy munkáikat értékesítsék, míg a szerkesztőket „real life” tartalmakkal látja el.

A Picwant amatőrök számára is lehetővé teszi, hogy munkáikat értékesítsék, míg a szerkesztőket „real life” tartalmakkal látja el.

A Picwant az első olyan alkalmazás, amely lehetővé teszi mindenki számára, hogy okostelefonjával készített fotóit, videóit árusítsa többek között olyan kiadók, vállalatok, bloggerek vagy reklámügynökségek számára, amelyeket érdekelnek a „real-life” tartalmak.

Az ingyenes alkalmazás letöltése után csak regisztrálni kell, majd legalább 10 fotót vagy videót küldeni az alkalmazással. A Picwant profi képszerkesztő csapata értékeli az anyagokat, és ha ezek 50 százalékát elfogadják, küldik is a szerződést a fotós részére, akiből ezután Picker válik, és termékei bárki számára elérhetőek lesznek.

A szerkesztői ellenőrzés garantálja a felvételek minőségét, továbbá azt, hogy az anyagokon csak olyan személyek szerepelnek, akik hozzájárulnak a képek vagy videók kereskedelmi felhasználásához. Miután a tartalmak felkerültek a Picwantra, a Picker azok tulajdonosa marad, és az eladott anyagok után a jogdíj egy részét megkapja. Az alkalmazás atyja az olasz Stefano Fantoni, a Getty Italia menedzsere, aki már több mint húsz éves tapasztalattal rendelkezik a fotózás területén. "Az okostelefonok kamerái a legelterjedtebbek manapság, és meglepő, milyen színvonalas felvételeket tudnak készíteni" - mondja Fantoni.

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.