2014. augusztus 14.

Fesztiválra költözik a szolnoki Amadeus Rádió

Öt napon át a fesztiválon felállított stúdióból sugározza műsorát a helyi adó, ezzel a rendezvény hangulatát a város lakói otthonukban is átélhetik.

Öt napon át a fesztiválon felállított stúdióból sugározza műsorát a helyi adó, ezzel a rendezvény hangulatát a város lakói otthonukban is átélhetik.

A 3 éves 102.4 Amadeus Rádió a szolnoki C+ fesztivál alkalmából augusztus 12-16. között minden nap, élő egyenes adást közvetít a helyszínről saját látványstúdiójából.

A rádió több IP codek beszerzésével és egy, a város felét lefedő saját tulajdonú szektorantenna beállításával (a város központjában található toronyház tetején) képessé vált élő egyenes adás közvetítésére különböző pontokról. Ez a rendszer és maga az élő külső helyszíni közvetítés most debütál a fesztiválon felállított stúdióban. Az élő adás öt napon át, minden nap 10:00-tól 22:00-ig hallható a helyszínről. A többi időszakban a stúdióból kerül ki a jel.

A rádió közlése szerint a cél az, hogy a fesztivál légkörét, az élő közvetítéssel megjeleníthető atmoszférát tudják a szolnoki hallgatóknak biztosítani. Véleményük szerint erre a pluszra csak egy helyi rádió vagy televízió képes - ellentétben a nagyobb országos médiumokkal -, és ilyen értelemben példamutatónak is tekintik az eddig egyedülálló kezdeményezést.

Az Amadeus fesztiválstúdiónak olyan vendégei lesznek, mint például az Edda, a Hooligans, a Zanzibár, a Magna Cum Laude, a Beatrice, Kowalsky Meg a Vega, az Időgép, a Junkies vagy az Ossian, a hallgatókat pedig játékokkal várják a helyszínen. Az eseményt bemutató filmet több videómegosztón és tévécsatornán is meg lehet majd nézni.

A Zanzibár énekese a fesztiválstúdióban