2010. június 21.

Fideszes széthúzás médiaügyben?

Rogán Antal szerint a médiaalkotmányról csak ősszel szavaznak, Orbán Viktor ezzel ellentétes levelet írt a házelnöknek – írja a Stop.hu.

Rogán Antal szerint a médiaalkotmányról csak ősszel szavaznak, Orbán Viktor miniszterelnök, viszont az elfogadandó törvények között sorolta fel a házelnöknek írott levelében a sajtószabadságról és a médiatartalmak nyilvánosságáról szóló törvényt –írja a Stop.hu.

Rogán Antal szerint társadalmi párbeszédet kezd a Fidesz a médiaalkotmányként aposztrofált törvényjavaslatról, ami egyrészt megkönnyítené az oknyomozó újságírók munkáját, másrészt viszont komolyan veszélyeztetné a sajtószabadságot. Ilyen része például a válaszadás jogának bevezetése, vagy az a rendelkezés, miszerint bírság szabható ki minden olyan médiumra (tévé, rádió, nyomtatott lap), amely nem számolt be egy közelebbről meg nem határozott országos jelentőségű ügyről.

„Nem tudni ebbe a koncepcióba ugyanakkor, hogyan illeszkedik Orbán Viktor miniszterelnök jogalkotási elképzelése, ő ugyanis június 14-én kelt, Schmitt Pál házelnökhöz intézett levelében 25 jogszabály elfogadtatását nevezi meg annak indokául, miért is kellene rendkívüli ülésszakot tartani június 16-a és július 19-e között. A levél mellékletében pedig szerepel a médiaalkotmány is, mint elfogadandó jogszabály, igaz ugyanakkor az is, hogy Rogán három nappal a levél megírása után közölte a társadalmi párbeszédről szóló terveiket és az elhalasztott szavazással kapcsolatos információt” – írja a portál.

Címkék: jog közép-európa

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

23 órája

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.