2012. október 12.

Filmes ereklyékkel kampányol az AXN

A kiemelt filmek és sorozatok ikonikus tárgyai népszerűsítik a tévécsatorna megújult műsorstruktúráját.

A kiemelt filmek és sorozatok ikonikus tárgyai népszerűsítik a tévécsatorna megújult műsorstruktúráját, melyben idén ősszel a tematikus filmes estéké a főszerep.
Az egyik őszi kreatív
Az egyik őszi kreatív

A megrögzött filmrajongók gyűjtőszenvedélyére és a filmsztáros divatkellékekre épít az AXN tévécsatorna 2012. október elejétől november végéig futó integrált médiakampánya. A kampány központi eleme egy hat variációban készülő imázs film, amelyben egy fiatal fiú megmutatja barátnőjének a titkos filmes ereklyegyűjteményét. A relikviák érintésre átveszik a szereplők fölött a hatalmat és „hollywoodi” viselkedésre ösztönzik őket.

A reklámfilmekben olyan tárgyak tűnnek fel mint Pókember maszkja, a Men in Black – Sötét Zsaruk ügynökeinek sötét napszemüvege, Sherlock nagyítója és a Szellemlovasból ismert koponya is. A szpotok az AXN saját felületei mellett jelenleg már futnak a Film+-on és a Cool TV-n, novembertől pedig az RTL II-n is vetítik majd őket.

Közterületi plakátok három variációban készültek, és a film- és sorozathősök elmaradhatatlan stíluskellékeit mutatják be októberben. Van napszemüveg gyűjtemény, kalap- és maszk kollekció és jármű kollekció is.

A TV szpotokat teljes körű online kampány támogatja többek közt a YouTube-on és a legnagyobb hazai hírportálokon. Októberben egy Facebook-kvíz applikációra épülő nyereményjáték is indul az AXN és az egyik autógyártó együttműködésében. A lájkolók egy Mazda CX-5-ös modellt vihetnek el teli tankkal egy teljes hétvégére, ha helyesen válaszolnak az őszi sorozatok „sneak peek” (izgalmas részlet) videóival kapcsolatos kérdésekre. A játék több hétvégén keresztül zajlik majd októberben és novemberben.