2010. október 19.

Filmmúzeum: százból egy

Három és fél hét alatt választja ki az utóbbi nyolcvan év legjobb magyar filmjét a Filmmúzeum. A nézőkkel közösen.

Három és fél hét alatt választja ki az utóbbi nyolcvan év legjobb magyar filmjét a Filmmúzeum. A nézőkkel közösen.

A szavazás a Filmmúzeum honlapján és a Facebookon zajlik egy összesített listán, amely az elmúlt nyolcvan év 100 legjobb magyar filmjét tartalmazza – legalábbis A Filmmúzeum szerint. A listán olyan népszerű alkotások szerepelnek, mint a Szindbád, Kontroll, Hyppolit, a lakáj vagy az Egy magyar nábob. A napokban lezárult az első forduló, melynek során az eredeti 100-ból a nézők szavazatai alapján most már csak 50 film maradt. A szavazás november 14-ig tart.

Minden idők legjobb magyar filmjeire eddig több mint 18 ezren szavaztak. A második fordulóban a nézők kiválaszthatják azt a tíz filmet, amelyet az 50 közül a legjobbnak tartanak. Ezúttal minden néző már csak egyszer adhatja le szavazatát. Néhány hét múlva újra összesítik az eredményeket, és így már csak 25 cím marad a listán. Az utolsó fordulóban pedig már csak a legtöbb szavazatot kapott 10 film közül lehet majd választani. És akkor megtudjuk, hogy melyik a Nagy film, vagyis melyik magyar filmet tartják a nézők a legeslegjobbnak - ígérik.

 

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

8 órája

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.