2011. február 08.

Fizetős lesz mobilon a Last.fm

A szolgáltatás blogján jelentette be a változásokat, szerintük ez a modell jobb lesz. Vannak olyan platformok és piacok, ahol ingyenesek maradnak.

A szolgáltatás blogján jelentette be a változásokat, szerintük ez a modell jobb lesz. Vannak olyan platformok és piacok, ahol ingyenesek maradnak.

2011. február 15-től kizárólag reklámmentes, előfizetéses szolgáltatásként érhető el a Last.fm mobil és otthoni szórakoztató elektronikai eszközökön keresztül - jelentette be blogján a szolgáltatás. Ingyenes marad azonban a Last.fm weboldala az amerikai, a brit és a német piac felhasználói számára, illetve az amerikai és brit userek Xbox Live-on és Windows Mobile 7-es telefonjaikon sem kényszerülnek fizetésre. Ellentétben a mobil alkalmazásokkal, az asztali applikáció szintén ingyenes marad.

 

A Matthew Hawn jegyezte indoklás szerint a reklámokból finanszírozott modell alkalmas a három nagy piacon az online rádiós szolgáltatás támogatására, ugyanakkor a most feltörekvő otthoni szórakoztatóelektronikai és mobil eszközökön ez "nem praktikus", így inkább "a legmagasabb minőségű, legalacsonyabb költségű, reklámmentes rádiós szolgáltatást" szeretnék megvalósítani.

A Last.fm szerint épp annyiba kerül egy havi előfizetés, mint egy kávé egy divatos helyen, s ennek révén minőségben is fel tudnak zárkózni azon más online zenei szolgáltatások mellé, amelyek már eddig is pénzt kértek a felhasználóktól. Azzal érvelnek, hogy a zenei élményt jelentősen javítja, ha azt nem szakítják meg reklámok. A rádiózás fizetőssé válása ellenére egyébként a zene- és eseményajánló, illetve a közösségi elemek továbbra is díjmentesen elérhetőek maradnak.

Címkék: last.fm