2011. november 21.

Fizettet a köztévé

Lehet siránkozni, hogy nincsen pénz a közmédiában, meg lehet tabut döntögetni. A jelek szerint a kisebb államok könnyebben vehetőek rá az utóbbira.

Lehet siránkozni, hogy nincsen pénz a közmédiában, meg lehet tabut döntögetni. A jelek szerint a kisebb államok könnyebben vehetőek rá az utóbbira.

A finnek után Írországban is kiötlöttek valamit arról, hogyan lehetne felfuttatni a bevételeket. Az RTE módszere nem túl bonyolult: az amúgy is elfőzetési díjat pengető közönség zsebébe túrnának bele. Nem mindenkiébe: csak azokéba, akik az interneten is őket választják.

A fizetőkapu nem a belépéskor állná a közönség útját; az Independent beszámolója szerint csak bizonyos tartalmakért kérne pénzt a társaság. Első menetben arra gondoltak, hogy a – népes ír diaszpóra miatt is méretes – külföldi közönségtől kérnének pénzt, de már az is felmerült, hogy a hazai látogatók is csengessenek valamennyit. Belépésenkénti és előfizetéses rendszerben is gondolkodnak, az így beszedett összeget pedig online fejlesztésekre költenék – ígéri a társaság.

Legendás rockerek A Dal színpadán

13 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

14 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.