Sz.D. 2013. augusztus 02.

Főleg a fapados set-top-boxok tarolnak

A vásárlók 80%-a választja a kártyahely nélküli, olcsóbb set top box készülékeket, amivel csak az ingyenes adások foghatók.

A vásárlók 80%-a választja a kártyahely nélküli, olcsóbb set-top box készülékeket az Auchan tájékoztatása szerint. Mindez azért érdekes, mert az ilyen set-top box-szal rendelkezők később sem tudják a digitális földfelszíni sugárzás fizetős csatornáit nézni, csak az ingyenes (free to air) adásokat.

Az Auchan áruház kínálatában többféle digitális vételre alkalmas készüléket és set top boxot is találhatnak az érdeklődők, nagy készlettel készült az áruház ezekre a napokra, a vásárlók 80%-a mégis a belépő szintű, kártyahely nélküli (azaz későbbi előfizetésre nem alkalmas) készüléket választja és mindössze 20% körüli azon vásárlók aránya, akik a kártyahelyet, vagy emellett fél/egyéves előfizetést is tartalmazó dekódert vesznek.

Az előfizetős csatornák vételére nem alkalmas dekóderek a legkeresettebbek
Az előfizetős csatornák vételére nem alkalmas dekóderek a legkeresettebbek

Gál Judit kommunikációs menedzser tájékoztatása szerint a set top boxok iránt az utóbbi napokban, hetekben fokozatosan nőtt a kereslet, míg júniusban 50%-kal nőtt a set top boxok forgalma, július első felében már többszörösére emelkedett, augusztus első napjaiban ennél is magasabb forgalom várható.

A belépő szintű készülékeket 7-8 ezer forint körüli áron értékesítik az áruházláncban, de természetesen nem csak a "fapados" készülékeket árulják. A kártyafoglalatos készülékkel a 7 alap csatorna mellett további 10 csatorna fogható: a set-top box vásárlók 10 %-a kártyafoglalatos, de előfizetés nélküli készüléket választ, hogy bármikor meggondolhassa magát és előfizethessen.

Az áruházlánc 15 áruházát érinti a július 31-i átállás, további 4 áruház (két miskolci, a debreceni és a szegedi) vonzáskörzete és vásárlói pedig az október 31-i átállás idején lesz érintett. A vidéki áruházak vonzáskörzetében az az áruházlánc tapasztalata, hogy magasabb azon vásárlók aránya, akik analóg vétellel televízióznak, így közülük többen választanak most dekódert, mint a főváros környéki vásárlók, akik közül már többen átálltak a digitális készülékekre, vagy korábban beszerezték a digitális vételhez szükséges set top boxokat. Az Auchan Magyarország Kft. mind a 19 áruháza akciókkal és jelentős készlettel várja a vásárlókat, az elkövetkező napokban, hetekben is - közölte Gál.Rádiós pályázatok

19 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.