2014. szeptember 30.

Folytatja Brutális sorozatát a Spektrum

A fizika mellett egyéb diszciplínákkal is foglalkozik a csatorna saját gyártású sorozata.

A fizika mellett egyéb diszciplínákkal is foglalkozik a csatorna saját gyártású sorozata.

Ősszel új részekkel folytatódik a Spektrum tavaly indított saját gyártású sorozata, a Brutális fizika. Újítást jelent, hogy a 4 részes miniszériát újabb 4-4 részes sorozatok követi, Brutális biológia és Brutális kémia címmel.

Az október 4-étől szombat délutánonként képernyőre kerülő műsort tavalyhoz hasonlóan az IKO Műsorgyártó Kft. készíti. A szereplők sem változnak. A műsorvezető Vályi István, a Totalcar újságírója lesz (ahogyan a kémia és biológia esetében is), míg a fizikai kísérletek atyja változatlanul Hartlein Károly, a Budapesti Műszaki Egyetem tanszéki mérnöke, a Kutatók éjszakája programsorozat egyik kulcsfigurája.

A Brutális kémia szakértője és demonstrálója Nagy Gergő Zoltán fiatal doktorjelölt lesz a Debreceni Egyetem Szerves Kémiai Tanszékéről. A Brutális biológiában Szerényi Gábor lesz a szakértő, akit a közmédia Repeta című műsorából már ismerhetnek a nézők.

"A Brutális szériát úgy tekintjük, mint ami újfajta receptet ad az általános ismeretek átadásához, tehát izgalmassá teszi a sokszor száraz tantárgyakat, a képleteket és a sok elméletet. Azaz úgy ad át tudást, hogy közben szórakoztat. A tavalyi kiváló nézettség után pedig adta magát az ötlet, hogy más tantárgyra is kipróbáljuk a műsort" – indokolta az idei folytatást Radóczy Katalin programigazgató.