2020. március 19-én csütörtökön 21 órakor folytatódik A kék könyv-projekt az Epic Dramán. A kék könyv-projekt az amerikai légerő hosszú időre titkosított UFO-megfigyeléseit dolgozza fel.

A kék könyv-projekt valós feljegyzéseken alapul, és a gyökerekig nyúlik vissza: megvizsgálja azt a helyet, ahol az idegen lények elleni összeesküvés elkezdődött. Az egyes epizódok az amerikai légierő 1952-69. közötti megfigyeléseit, azonosítatlan repülő tárgyakkal foglalkozó titkos dokumentumait dolgozzák fel, retrospektív jelenetekkel és hiteles történelmi környezetben. Mindeközben olyan hírhedt helyszínekre is elkalauzol, mint a sokat emlegetett UFO-katasztrófa város, Roswell, vagy a nevadai szupertitkos katonai bázis, az 51-es körzet.

A sorozat központi szereplőgárdáját olyan színészek alkotják, mint Aiden Gillen (Trónok harca), Michael Malarkey (Vámpírnaplók), Neal McDonough (Különvélemény), Michael Harney (Csillag születik), Laura Mennell (Watchman: Az őrzők) és Ksenia Solo (Fekete hattyú). Hozzájuk a második évadban új ismert arcok csatlakoznak, például Colm Feore, akit a Chicago és Thor című filmekből ismerhetnek a nézők, vagy Spencer Garrett, akit korábban Az igenember, Az elnök különgépe, illetve nem is olyan régen a Volt egyszer egy... Hollywood című alkotásokban láthattak.

A kék könyv-projektet Dr. J. Allen Hynek (a sorozatban Aiden Gillen), a ragyogó elméjű professzor személyes tapasztalatai inspirálták, akit az Amerikai Egyesült Államok légiereje a kutatással megbízott. A titkos művelet vezetése során több ezer esetet vizsgáltak meg, amelyek közül több mint 700-at a mai napig nem tudtak megoldani. Dr. Hynek és Michael Quinn kapitány (a sorozatban Michael Malarkey) az igazság keresése közben veszélyes vizekre evezett, és így globális összeesküvés-elméletek mélyére merültek. Munkájuk során megvizsgálták az UFO-k befolyását az amerikai katonai gyakorlatokra és technológiák fejlődésére.

A történet és a karakterek hitelességét az alkotók számára a doktor ma is élő két fia biztosította. „Nagy szerencsénk volt, mert folyamatosan konzultálhattunk az igazi dr. Hynek két gyermekével. Paullal beszélgettem többet, de mindketten jó srácok. Sokat meséltek a szüleikről, képeket is küldtek nekünk e-mailben. Szuper gondolat és lehetőség, hogy mindkettőjüket bevonták a sorozat készítésébe” – nyilatkozta Laura Mennell, aki így tulajdonképpen „fiaitól” kapott tanácsokat dr. Hynek feleségének megformálására.

Címkék: média epic drama