2012. május 10.

Folytatódik a Klubrádió frekvenciájának pályázati eljárása

A Fővárosi Ítélőtábla március 14-én hozott ítéletében döntött a pályázati eljárás tárgyában, amellyel új eljárásra utasította a Médiatanácsot.

A Fővárosi Ítélőtábla 2012. március 14-én meghozott ítéletében döntött a Budapest 95,3 MHz-es pályázati eljárás tárgyában, amellyel új eljárásra utasította a Médiatanácsot.

Folytatódik a Budapest 95,3 MHz frekvenciát érintő pályázati eljárás - közölte a Médiatanács, melyet a Fővárosi Ítélőtábla 2012. március 14-én meghozott ítéletével utasított új eljárásra. A törvény alapján a megismételt eljárás ügyintézési határideje az ügyiratoknak a médiahatósághoz érkezését követő napon, jelen esetben május 4-én kezdődik, mivel a Fővárosi Ítélőtábla május 3-án küldte vissza az NMHH-nak a Budapest 95,3 MHz-es pályázati eljárás ügyiratait. A Médiatanács május 9-én meghozott végzésével a rendelkezésére álló 8 napos határidőn belül eleget tett jogszabályi kötelezettségének, miszerint a Budapest 95,3 MHz-es pályázati eljárásban részt vevő pályázókat értesíti a megismételt eljárás megindulásáról - olvasható a hatósági közleményben.

A Klubrádió által jelenleg használt frekvenciával kapcsolatban - több másikkal együtt - 2011. december 20-án döntött a testület. Akkor a Médiatanács az Autórádió Műsorszolgáltató Kft.-t hozta ki győztesnek. A Klubrádió aztán a döntést megtámadta (egy másik frekvencia-döntéssel együtt), majd február elején ideiglenesen meghosszabbíthatta műsorszolgáltatási jogosultságát, éppen a pereskedés miatt. A bíróság márciusi döntése megállapította: az Autórádió pályázata nem felelt meg a formai követleményeknek. Az ítélet azt jelentette, hogy új pályázat nem lesz, de új döntést kell hoznia a hatóságnak (méghozzá olyat, ami felülírja a korábbit, lévén a korábbi győztest kizárták).