2016. január 20.

Folytatódik a Netflix-nézettségi vita

A nagy társaságok szerint egy-egy műsor rövidtávú sikere még nem veszélyezteti a pozícióikat.

A televíziótársaságokat továbbra sem hagyja nyugodni a Netflix nézettségének kérdése. Ted Sarandos, a tartalomért felelős vezető többször tett már olyan értelmű kijelentéseket, hogy műsoraikat többen nézik, mint a kábeles vagy sugárzott tévék sorozatait, például a Narcosnak is magasabb a nézettsége, mint az HBO által készített Trónok harcának. Ez felháborítja a versenytársakat, különösen, ha egyébként a nézetség szerepének másodlagosságáról beszélnek a szolgáltatónál és nem is hozzák nyilvánosságra vonatkozó adataikat.

Az NBC-s Alan Wurtzel – aki korábban már adott becslést a Netflix nézőszámáról – úgy véli, az eredeti programok sok nézőt vonzanak, de az újdonság varázsa néhány hét alatt lecseng és az emberek visszatérnek a hagyományos csatornákhoz. „Csupán arra gondolok, hogy a Netflixen nincs elég mély és konzisztens tartalom ahhoz, hogy érdemben tartósan tudjanak minket befolyásolni” – mondta.

Gary Newman a Foxtól hasonló következtetésekre jutott: „A számokból az látszik, hogy nagyon összetömörödnek majd zuhanásnak indulnak. A mi műsoraink három-négy hónapig a kulturális közbeszéd részei maradnak. És úgy vélem, ez elég erős érv a hirdetőink számára.”

Ted Sandaros elmondta, hogy a Netflix idén 6 milliárd dollárt fog tartalomra fordítani – beleértve a sajátgyártást is.

Az HBO időközben Spanyolországban is közvetlen versenytársat hozna létre a fizetős tévészolgáltatásoknak, és műsorai jogait meg is tartaná saját magának. Az HBO Nordic hasonló rendszerben üzemel 2012 óta a skandináv államokban és Finnországban, és a kezdeti nehézségek után már 650 000 előfizetőnél jár, valamint az Egyesült Államokban és Kolumbiában is indítottak ilyen szolgáltatást, amelyet további latin-amerikai országokra is kiterjesztenének - írja a Broadband TV News.

(Forrás: New York Times)

Fesztiválgyőztes a Spektrum sorozata

2 napja

A „Tabukról tabuk nélkül″ 2019-ben bemutatott 2. évada megnyerte az olaszországi Oniros Filmfesztivál fődíját a dokumentumfilmek kategóriájában.