2015. május 05.

Fontos a PR-eseknek a közösségi média

Mégis féloldalasan használják, derül ki egy friss kutatásból, amely a brit piacon készült.

A Cision első alkalommal vizsgálta a PR és a közösségi média viszonyát, együttműködésben a Canterbury Christ Church Universityvel. Egészében azt találták, hogy a PR-esek szerint mára megkerülhetetlenné vált a közösségi média használata, ám nem használják ki teljes mértékben a benne rejlő potenciált, mivel - a marketingesekhez hasonlóan - ők is inkább kinyilatkoztatni, közölni szeretnek e terepen, a felmerülő kérdésekre, panaszokra válaszolni már sokkal kevésbé.

A főbb megállapítások:

  • Mára a PR-esek élete elképzelhetetlen a közösségi média nélkül. A megkérdezettek kétharmada napi szinten használja e felületeket, amelyek közül a Twitter, a Facebook és a LinkedIn a legnépszerűbb körükben.
  • A közösségi médiát elsősorban tartalmak publikálására és megosztására használják. A PR-esek majdnem háromnegyede használja e felületeket tartalmak közlésére, népszerűsítésére.
  • A közösségi média javított a PR-esek hatékonyságán, ugyanakkor nem csökkentette a munkamennyiséget, sőt, újabb felelősségi körök keletkeztek miatta.
  • A PR-esek úgy hiszik, hogy a PR a párbeszédről szól. Ehhez képest még mindig sokan akadnak (40%), akik nem válaszolnak a közösségi médián keresztül érkező megkeresésekre, kérdésekre, kritikákra.
  • Az állami szektorban, illetve a non-profit szervezeteknél dolgozó PR-esek derűlátóbbak azzal kapcsolatban, hogy a közösségi média milyen hatással lehet a PR-re. Ez nem csoda, hiszen számukra a közösségi média ingyenes vagy alacsony költségű csatornát jelent, amelyen keresztül akár a hagyományos média kiiktatásával szólíthatják meg a célcsoportjukat.
  • Az újságírókkal való kapcsolattartás eszköze még mindig döntően az email és a telefon.
  • A közösségi média átalakította a PR-esek és az újságírók viszonyát. A megkérdezett PR-esek majdnem fele szerint a közösségi média csökkentette az újságíróktól való függésüket, mivel a tartalmak alternatív csatornákon is megtalálhatják közönségüket.
  • A PR-esek negyede látja úgy, hogy a közönséggel fennálló viszonyuk alapvetően megváltozott a közösségi média miatt.

Akit érdekel a teljes tanulmány, itt tudja ingyenesen letölteni.

Történelmi rejtélyeket göngyölít fel a Discovery

23 perce

Justin Fornal felfedező és Emiliano Ruprah fotográfus történelmi térképek és a legkorszerűbb képalkotási eljárások segítségével pontot tesz a történelmi rejtélyek végére a Discovery Channel új sorozatában.