Ennek eredményeként a magyar nézők minden sporteseményt láthatnak majd a 2018 és 2022-es téli, valamint a 2020 és 2024-es nyári olimpiai játékok alatt az MTVA csatornáin és az Eurosporton, így a korábbinál több képernyőn, minden eddiginél többen követhetik nyomon a történéseket.

A Discovery Communications és az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) szombaton közleményben jelentette be hosszú távú együttműködését. A megállapodás értelmében a magyar nézők 2018-tól a soron következő négy olimpia eseményeit a magyar közszolgálati média csatornáin és az Eurosport platformjain keresztül is követhetik. A sokszínű tartalom így szabadon fogható és fizetős televíziós csatornákon is, valamint rádión és digitális platformokon keresztül egyaránt eljut majd a hazai közönséghez.

A megállapodás értelmében az MTVA a 2018 és 2022-es téli és a 2020 és 2024-es nyári olimpia szabadon fogható audiovizuális és rádiós közvetítési jogaival rendelkezik majd. Így Magyarországon az eddigi hagyományoknak megfelelően a közszolgálati televízión keresztül is eljutnak a háztartásokba a hazai közönség számára fontos események, a magyar hősök és az olimpia legszebb pillanatai.

A megegyezés lehetővé teszi az MTVA számára, hogy a 2018 és 2024 között megrendezett olimpiai játékok magyar nyelvű közvetítéseit a szomszédos országokban a helyi kábelszolgáltatók fizetős csomagjaiban, egy televízió és egy rádió csatornán is elérhetővé tegye. A megállapodás alapján az MTVA jogosult a magyar közszolgálati csatornákon az élő eseményeket követően hírösszefoglaló anyagok közvetítésére is. Emellett, a megállapodás a lineáris TV-csatornákon közvetített tartalmak digitális jogait is tartalmazza.

Az Eurosport jogosult az olimpiai játékok minden eseményének közvetítésére a fizetős csatornákon és a digitális platformokon. A megállapodásnak köszönhetően a viadal eseményei több képernyőn keresztül minden eddiginél több emberhez juthatnak majd el Magyarországon.

Kasia Kieli (President of Discovery Networks Central & Eastern Europe, Middle East and Africa) a közleményben hangsúlyozta: az MTVA-val kötött megállapodás „kiváló példája annak az innovatív partnerségnek, amit az olimpiai játékok érdekében alakítunk ki. Az egyezmény lehetővé teszi, hogy az olimpiai játékok minden eddiginél több eseménye, több képernyőn keresztül, kiemelkedő minőségben a lehető legszélesebb nézőközönséghez jusson el Magyarországon.”

Vaszily Miklós, az MTVA megybízott vezérigazgatója elmondta:

a magyar nemzet a világ egyik legnagyobb sportnemzete, a nagy nemzetekhez mérhető sportsikerekkel, és így mindig kiemelt figyelem övezi a magyar, az európai, és a világ sporteseményeit.

Öröm számunkra, hogy a mostani megállapodásnak köszönhetően, már biztos, hogy 2018 és 2024 között megrendezendő olimpiai játékokat a közmédia csatornáin követhetik a nézők. Ezen felül az is jelentős eredmény a megállapodásban, hogy a közmédia rendelkezni fog az olimpiai közvetítések digitális jogaival is. Napjaink digitalizálódása miatt ez óriási lehetőségeket ad számunkra a felhasználói élmény növelésében.”.